Faksa asistoval u výhry Dallasu, Stars se posunuli v tabulce. MacKinnon bodoval v dalším domácím duelu

Český hokejový útočník Radek Faksa asistoval u vysoké výhry Dallasu 7:2 nad Minnesotou a bodoval poosmé v sezoně. Stars vyhráli druhý zápas za sebou a v tabulce Západní konference se posunuli na čtvrté místo. Philadelphia porazila Montreal 3:2 po samostatných nájezdech.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pátou trefu Stars připravil Faksa, jenž zavezl puk do útočného pásma a vyzval ke skórování Nilse Lundkvista

Pátou trefu Stars připravil Faksa, jenž zavezl puk do útočného pásma a vyzval ke skórování Nilse Lundkvista | Zdroj: USA TODAY NETWORK, Reuters

Vysoká výhra Dallasu se rodila postupně. V první třetině se Stars prosadili jedinkrát, když skóre zápasu v čase 16:45 otevřel Joe Pavelski. Druhá dvacetiminutovka nabídla jednoznačnou střeleckou převahu domácích, která vyústila v navýšení vedení na 3:0.

Dallas zasypal debutujícího brankáře Jespera Wallstedta 16 ranami, z kterých se ujaly pokusy Matta Duchenea a Roopeho Hintze.

Do závěrečného dějství vstoupila lépe Minnesota, které zásluhou Matthewa Boldyho snížila na 1:3, zbytek třetiny ale opět patřil domácím hokejistům. Dallas nasázel čtyři branky a došel si pro pohodlné vítězství 7:2.

Pátou trefu Stars připravil Faksa, jenž zavezl puk do útočného pásma a vyzval ke skórování Nilse Lundkvista. Třiadvacetiletý bek dal první gól v sezoně.

Philadelphia na domácím ledě po 12 minutách prohrávala 0:2, nepříznivé skóre ale dokázala otočit. Ještě v první dvacetiminutovce snížil Owen Tippet a ve druhém dějství vyrovnal přesilovkovým gólem Morgan Frost.

Ve třetí třetině ani v prodloužení gól nepadl a o vítězi musely rozhodnout nájezdy. V těch obrat Flyers pečetili jediný úspěšný střelec Sean Couturier společně se stoprocentním brankářem Samuelem Erssonem.

Colorado zdolalo Vegas 3:0. Nathan MacKinnon jednou asistoval a natáhl svou domácí bodovou šňůru už na 23 zápasů. Čisté konto udržel brankář Alexandr Georgijev.

NHL

Philadelphia - Montreal 3:2 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 16. Tippett, 29. Frost, rozhodující sam. nájezd Couturier - 2. Monahan, 12. Savard. Střely na branku: 39:19. Diváci: 18 238. Hvězdy zápasu: 1. Couturier, 2. Frost (oba Philadelphia), 3. Primeau (Montreal).

Dallas - Minnesota 7:2 (1:0, 2:0, 4:2)
Branky: 17. Pavelski, 25. Duchene, 35. Hintz, 49. J. Robertson, 50. Lundkvist (Faksa), 57. Seguin, 59. Steel - 45. Boldy, 52. Hartman. Střely na branku: 34:23. Diváci: 18 532. Hvězdy zápasu: 1. Lundkvist, 2. Lindell, 3. Marchment (všichni Dallas).

Colorado - Vegas 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: 20. a 32. Ničuškin, 50. L. O'Connor. Střely na branku: 35:25. Diváci: 18 039. Hvězdy zápasu: 1. Georgijev, 2. Ničuškin, 3. Rantanen (všichni Colorado).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme