Třinec porazil Vítkovice 2:1 a vede 3:0 na zápasy. Mladá Boleslav poprvé v sérii porazila Liberec

Hokejisté Třince zvítězili 2:1 nad Vítkovice a jsou jeden zápas od semifinále. Mladá Boleslav naopak dokázala porazit Liberec 4:1 a snížila stav série na 1:2.

Ostrava, Mladá Boleslav (Aktualizováno: 23:16 24. 3. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté Třince oslavují gól vstřelený do sítě Vítkovic

Hokejisté Třince oslavují gól vstřelený do sítě Vítkovic | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

HC Vítkovice Ridera – HC Oceláři Třinec (1:2)

Domácí si v první třetině zahráli hned dvě klasické přesilové hry. V závěru té druhé našel David Květoň zpoza branky Radoslava Tybora, který zakončil jen do připraveného Šimona Hrubce. Hru proti oslabenému soupeři si následně vyzkoušeli také třinečtí, ale gól v ní nedali.

Mám play-off tady ve Vítkovicích, nevím, co bude, říká Bartošák o možném přestupu do Třince

Číst článek

Prostřední část hry začala lépe pro hosty. Ve 24. minutě totiž našel Milan Doudera na pravém kruhu Michala Kovařčíka, který vstřelil úvodní gól utkání. Ten hostům pomohl a byl jich plný led. Vítkovice se navzdory tomu postupně zvedaly. Ani jeden z týmů ale nevyužil přesilovou hru a v závěru třetiny třinecký Erik Hrňa zblízka přestřelil.

Tři minuty po začátku třetí třetiny se na základě upozornění videorozhodčího prozkoumávalo video. Sudí ale nakonec rozhodl, že puk po pokusu Petra Vrány nepřešel brankovou čáru celým svým objemem. V 50. minutě střílel z první z předbrankového prostoru Rastislav Dej, ale brankáře Hrubce neprostřelil. A tak se o dvě minuty později radovali opět domácí, když Martin Růžička trefil mezeru mezi betony Patrika Bartošáka.

V čase 58:40 stáhli vítkovičtí z branky Bartošáka. Vzápětí byl potrestán dvěma minutami za podražení Martin Adamský. Domácí si vzali oddechový čas anadále nechali svého brankáře na střídačce. Vítkovice tak hrály v šesti proti čtyřem. Snaha domácích přinesla gól, když se střelou mezi betony Hrubce prosadil Šimon Stránský. Bylo to ale 22 sekund před koncem utkání, během kterých Vítkovice další branku přidat nestihly.

„Vypovídá to o tom, jak perfektně hrajeme dozadu, jak skvěle tým hraje. Byl bych rád, kdyby to vydrželo, a stále jsme v každém zápase plnili to, co po nás chtějí. Když to budeme plnit, tak branky dostávat nebudeme,“ pochvaloval si brankář Třince Šimon Hrubec, jak zodpovědně jeho spoluhráči brání.

Třinec tak vede 3:0 na zápasy a již v pondělí může ve Vítkovicích sérii ukončit a postoupit do semifinále.

BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (4:1)

Hned po 72 sekundách hry se mohlo měnit skóre zápasu. Libor Hudáček ale nastřelil pouze tyč branky Gašpera Krošelja. Následně hosté nevyužili přesilovou hru a v 16. minutě se do dvou šancí dostal domácí Martin Procházka. Poprvé netrefil branku a vzápětí jeho střela skončila po teči jednoho z libereckých obránců v ochranné síti. V závěru třetiny a na začátku druhé si zahráli přesilovou hru také domácí, ale ani ti z ní gól nevytěžili.

Hokejisté Třince a Liberce navýšili vedení v sériích proti Vítkovicím a Mladé Boleslavi na 2:0

Číst článek

To je ale mrzet nemuselo, protože ve 26. minutě nahodil puk na branku Oldrich Kotvan a Michal Vondrka sklepl kotouč do branky. Vzápětí byl vyloučen domácí Oscar Flynn a hosté si vytvořili tlak, který proměnili v branku po skončení početní výhody. Z pravého kruhu se prosadil Jan Ordoš. Stejná situace proběhla následně na druhé straně ledové plochy. Mladoboleslavští nevyužili přesilovou hru, ale z tlaku se prosadil Radim Zohorna, který po střele Martina Látala uklidil vyražený puk za bezmocného Romana Willa.

Na konci druhé a na začátku třetí třetiny si zahrál Liberec dvakrát v početní výhodě, ale, na rozdíl od předchozích zápasů série, gól z přesilovky dát nedokázal. Šance ale jeho hráči měli. Ve 49. minutě se objevil před brankou Libor Hudáček, ale puk mezi tři tyče nenasměřoval. O tři minuty později se mohl radovat exboleslavský Radan Lenc. Místo toho ale puk poslal těsně vedle branky. Vzápětí v přesilovce trefil Martin Ševc pouze tyč.

Tři minuty před koncem zápasu se liberečtí rozhodli pro hru bez brankáře. V čase 58:00 se ale puk pomalu doklouzal do opuštěné branky. Poslední, kdo se ho z domácích dotkl a byl mu tak gól připsán, byl Jakub Klepiš. Liberec ale v power-play pokračoval a domácí, přesněji Dominik Pacovský, ji za 17 sekund opět potrestal a uzavřel na konečných 4:1.

„V Liberci jsme hráli strašně, některé góly jsme jim darovali. Samozřejmě Liberec hraje doma výborně. Chtěli jsme do toho vstoupit jinak. Podařilo se nám jít do vedení, ubránit přesilovky, a to si myslím, že asi bylo rozhodující,“ našel po zápase důvody první výhry Mladé Boleslavi v sérii nad Libercem Jakub Klepiš.

Mladá Boleslav tak snížila stav série na 1:2 a vynutila si minimálně pátý zápas. Série se tak přesune zpět do Liberce.

#bkboleslav poráží @Bílí Tygři Liberec a máme jasno - tahle čtvrtfinálová série bude zítra psát pokračování, rozhodně ne konec. #MBLvLIB #vrytmuplayoff

19:27 – 24. 03. 2019

1 1

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 60. Š. Stránský (Trška, Kucsera) - 24. M. Kovařčík (M. Doudera, Cienciala), 52. Martin Růžička (P. Vrána, Werek). Rozhodčí: Pešina, Pražák - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Diváci: 9833 (vyprodáno). Stav série: 0:3.

Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Vondrka (Kotvan, Skalický), 35. R. Zohorna (Pláněk, M. Látal), 58. Klepiš, 59. Pacovský (P. Musil) - 31. Ordoš (Redenbach, Kolmann). Rozhodčí: Hejduk, Kika - Lučan, Kis. Vyloučení: 5:6, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

and, ddp, ppe Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme