Krejčíkova sousedka: Pro nás je hrdina, že nastoupil i se zlomeným nosem. Po finále budeme společně slavit

Co byste dělali, kdybyste měli za souseda hokejistu, který právě s národním týmem postoupil do finále mistrovství světa? Agáta s Janou pravidelně potkávají reprezentačního obránce Jakuba Krejčíka na hřišti. Nikoli však na tom hokejovém, ale na dětském.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránce české reprezentace Jakub Krejčík

Obránce české reprezentace Jakub Krejčík | Foto: Zuzana Jarolímková | Zdroj: iROZHLAS.cz

Agáta s Janou nechaly doma muže, oblékly si hokejové dresy se jménem Krejčík na zádech a vyrazily na hokej. Chtěly totiž vidět svého souseda Jakuba Krejčíka, jak bude hrát proti Švédsku v semifinále mistrovství světa. Takže viděly, jak mu švédský útočník rozbil nos, a také to, že se ještě stačil do hry vrátit. Hlavně ale z tribuny v Praha aréně sledovaly české vítězné tažení do finále. Reportérovi Radiožurnálu prozradily i to, jaký je český hokejista soused. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkají sousedky Jakuba Krejčíka o českém reprezentačním obránci

„Jako otec se svým synem chodí na hřiště. Je to úplně normální kluk,“ říká Agáta, která Krejčíka pravidelně potkává. Druhá sousedka Jana českého obránce chválí za to, že je doma k ruce své ženě. „Hezky pomáhá doma. Vždycky, když má volno od hokeje, vidíme ho, jak chodí vyhazovat odpad. Je strašně moc hodný,“ říká Jana.

Od Krejčíkovy manželky, která byla přítomna na všech utkáních českého týmu, se dozvěděly, jaké zranění si obránce v semifinálovém utkání proti Švédsku přivodil. „Mrzí nás, že má zlomený nos. Pro nás je hrdina, že i přes to stejně nastoupil,“ dojatě dodává Agáta.

Kapitán Červenka po postupu do finále: Neskutečné, takový zápas nehrajete mockrát za kariéru

Číst článek

„Ale není to tak vážný, když dokončil zápas. Bude v pohodě. Věděly jsme, že vyhraje. Že vyhraje náš tým, věřily jsme v to. Ale to, že dostanou Švédové takový klepec, jsme nečekaly,“ přiznává Jana.

Domácí oslava

Jak bude probíhat oslava s českým reprezentantem na dětském hřišti, zatím obě sousedky nevědí. „To musíme vymyslet. Jeho manželka už nám slíbila, že nějaká oslava bude, ale ještě to musíme zorganizovat. Neplánovaly jsme nic, protože nebylo úplně jisté, že bude co slavit. Teď už to vypadá docela nadějně,“ těší se Agáta.

Kde budou Agáta s Janou sledovat finále, ještě nevědí, protože možná budou mít lísky, možná budou na Staroměstském náměstí, nebo budou sedět doma u televize. „Budeme u Agáty doma, pravděpodobně. Otevřeme si prosecco, to bude stačit,“ popisuje Jana.

Tomu, že budou bezprostředně po finále slavit i s českým reprezentantem Krejčíkem, velkou naději nedávají. „Ten asi domů jen tak nepřijede,“ směje se Agáta.

MS v hokeji 2024

Ľubomír Smatana, klh Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme