Peking, den 5.: Ledecká získala pro Česko zlatou medaili, hokejistky padly s Japonskem po nájezdech

Ester Ledecká obhájila olympijské zlato v paralelním obřím slalomu na snowboardu a získala první českou medaili na hrách v Pekingu. Hokejistky podlehly Japonsku 2:3 po samostatných nájezdech a ve čtvrtfinále se utkají s obhájkyněmi zlata Spojenými státy americkými.

Peking (Aktualizováno: 18:46 8. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester se raduje ze zlaté medaile

Ester se raduje ze zlaté medaile | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletá Ledecká třetím olympijským zlatem vyrovnala rychlobruslařku Martinu Sáblíkovou a oštěpaře Jana Železného.

Myslím, že jste fandili, protože jinak by se mi to takhle nepovedlo, vzkázala své rodině zlatá Ledecká

Číst článek

Čtyřikrát na olympiádě vyhrál atlet Emil Zátopek, českou rekordmankou je se sedmi triumfy legendární gymnastka Věra Čáslavská.

Hokejistky v souboji o první místo ve skupině B s Japonskem dvakrát prohrávaly, ale Denisa Křížová a následně Natálie Mlýnková vyrovnaly.

Český tým měl v utkání převahu, kterou však nezúročil. V rozstřelu rozhodla Hanae Kuboová, jež byla jedinou úspěšnou exekutorkou. Japonky ve čtvrtfinále narazí na třetí tým z „áčka“, svěřenkyně trenéra Tomáše Paciny čekají silné Američanky.

Krčmář propadl

Biatlonista Mikuláš Karlík atakoval do poslední střelby ve vytrvalostním závodu umístění mezi elitou, po třech chybách se ale nakonec propadl na 31. místo. V rozhovoru pro Radiožurnál Sport ale přiznal, že na trati nechal maximum.

Michal Krčmář nenavázal na sedmé místo z Pchjongčchangu a skončil devětapadesátý. I přes dva střelecké omyly vyhrál Francouz Quentin Fillon Maillet.

Krasobruslař Michal Březina pokazil krátký program, poprvé v kariéře nepostoupil na vrcholné akci do volných jízd a obsadil 25. místo. Stejně dopadl Jan Zabystřan v superobřím slalomu, který ovládl rakouský lyžař Matthias Mayer.

pj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme