Běžci na lyžích mají po starostech, do Davosu jim dorazily lyže a mohou startovat ve Světovém poháru

Servismani českých běžců zdárně doputovali s lyžemi a dalším materiálem do Davosu. Reprezentace v čele s Michalem Novákem se tak může ve švýcarském středisku bez problémů zúčastnit víkendových závodů Světového poháru.

Davos Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Novák

Michal Novák | Zdroj: Reuters

„Vše dobře dopadlo. Díky enormnímu úsilí všech dorazil servisní tým i s veškerým materiálem a v buňce již připravuje lyže na sobotní start,“ uvedl běžecký úsek na sociálních sítích.

Běžci jsou v Davosu bez materiálu. Kamion, který vezl stovky párů závodních lyží, měl poruchu a nehodu

Číst článek

Účast běžců ohrožovala nehoda servisního kamionu. Vůz měl na cestě z Lillehammeru poruchu a v odstavném pruhu do něj přes noc na dálnici u švédského Göteborgu naboural řidič jiného kamionu. Materiál se do Davosu podařilo dopravit náhradními dodávkami.

Novák, jenž doběhl v úvodu sezony na severu dvakrát senzačně pátý v distančních závodech, je v Davosu od pondělí a představí se jen v sobotním sprintu volnou technikou.

Spolu s ním budou na startu Luděk Šeller, Jan Pechoušek, Tomáš Kalivoda, Ondřej Černý a z žen Kateřina Janatová, Tereza Beranová, Petra Nováková, Petra Hynčicová a Zuzana Holíková.

Do nedělní volné patnáctky jsou v nominaci Adam Fellner, Petr Knop, Kalivoda, Vladimír Kozlovský a Tomáš Lukeš. Ženy poběží volnou desítku a o body budou usilovat Janatová, Nováková, Hynčicová a Sandra Schützová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme