Hokejová Slavia nastoupí naposledy v O2 areně, pak se stěhuje do Edenu

Hokejová Slavia odehraje v této sezoně poslední zápas v O2 areně. Na další utkání se přesune do starého Edenu, ale s moderní halou v pražské Libni se chce důstojně rozloučit proti Mladé Boleslavi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Souboj červenobílých mužstev překvapivě vyhrála domácí Slavia. Poslední tým tabulky zdolal vedoucí Třinec

Souboj červenobílých mužstev překvapivě vyhrála domácí Slavia. Poslední tým tabulky zdolal vedoucí Třinec | Zdroj: ČTK

Pomoci k tomu mají hlavně fanoušci, které klub láká na vstup za 50 korun. Aby je hráči potěšili, musí navázat na středeční výkon proti Třinci

„Ukázalo nám to nějakou cestu, ale vždycky je těžší po té cestě jít. Musíme udržet disciplínu, protože mančaft ukázal, že ji má,“ říká trenér Josef Beránek, který je po konci Dušana Gregora na lavičce sám. A i díky disciplíně svých svěřenců mu to ani nemusí vadit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté pražské Slavie odehrají poslední zápas v O2 aréně, ve kterém se střetnou s Mladou Boleslaví

„Opravdu perfektní disciplína. Pro trenéra potom není až tak obtížná koordinace, než kdyby tady byl zmatek,“ vysvětluje současný kouč Slavie.

Josefa Beránka, jako aktuálně hlavního kouče, mohou těšit také slova plzeňského obránce Petra Kadlece, který zažil s Beránkem na ledě příjemnější období sešívaných, kdy spolu vybojovali dva tituly.

„Je mi to líto. Kdo hrál hokej nebo dělal nějaký sport a dostal se do takové situace, tak ví, jak je to těžké. Nikomu to nepřeju, zvlášť klukům ze Slavie, protože to jsou moji kamarádi,“ přiznává plzeňský obránce Petr Kadlec, že poslední Slavii sleduje.

A od 51. kola už se na ni může dívat jinde, než byl zvyklý - v Edenu. Hokejový svaz dal Slavii výjimku vinou příprav O2 areny na halové mistrovství Evropy v atletice a následně na hokejový šampionát. Slavia se tak vrátí tam, kde svoji extraligovou éru začínala.

„V Edenu je to menší, takže tam byla vždycky divoká atmosféra. Doufám, že nás lidi atmosférou trošku nakopnou,“ říká o Edenu brankář Dominik Furch, kterému byly čtyři roky, když Slavia postoupila do extraligy.

Teď by ji paradoxně mohl právě Eden pomoci k tomu, aby nesestoupila. Předtím ale ještě čeká sešívané dnešní rozlučka s O2 arenou proti Mladé Boleslavi.

Vojtěch Bureš, František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme