Plzeňská diecézní charita organizuje pomoc pro ostatní zaplavené oblasti

Letošní povodně sice začaly v Plzeňském kraji, jinde v republice jsou nakonec škody mnohem větší. Západočeši proto nabídli pomocnou ruku i jiným regionům. Na sever Čech se vydali například vojáci nebo šumavští hasiči. Plzeňská zoologická zahrada zase poskytla azyl ptákům ze zatopené pražské zoo. A pomoc zorganizovala i Diecézní charita Plzeň.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dary ve skladu plzeňské charity

Dary ve skladu plzeňské charity | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

Na pomoc lidem v zatopených oblastech vyhlásila Diecézní charita Plzeň materiální sbírku. Čisticí, úklidové a ochranné prostředky shromažďuje plzeňská charita ve svém humanitárním skladu v Cukrovarské ulici ve čtvrti Doudlevce. Dárci je tam mohou nosit ještě celý příští týden.

„Lidé mohou přinášet zejména Savo, rukavice a další úklidové a ochranné prostředky. Z pracovního nářadí například kbelíky, kartáče, košťata a podobně,“ říká za organizátory sbírky Miroslav Anton.

Některé obce v Plzeňském kraji se inspirovaly a pořádají své dílčí sbírky. Diecézní charita Plzeň hledá současně i dobrovolníky, kteří se v případě potřeby zapojí do odklízení povodňových škod na severu Čech.

Začíná šestý den boje s povodněmi. S opadáváním vody pokračuje úklid a sčítání škod

Číst článek

„Budeme potřebovat ženy a muže, kteří jsou fyzicky zdatní a schopní, a zároveň psychicky vyzrálí, trpěliví a se schopností nadhledu a spolupráce,“ definuje ideální uchazeče Miroslav Anton.

Humanitární sbírka skončí dnes večer v 18 hodin, nábor dobrovolníků ale bude pokračovat i v dalších dnech.


Zvětšit mapu

Povodňová konta | Foto: Český rozhlas

Stresy z povodní v budoucnu posílí psychiku postižených, míní odborníci

Číst článek

Marína Dvořáková, Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme