Hokejové přenosy z olympiády dětí a mládeže najdou diváci i na internetu

Zatímco hokejové zápasy z olympiády přenáší televize, zápasy malých hokejistů na olympiádě mládeže v Jihlavě mohou diváci sledovat alespoň na internetu. Semifinálové a finálové přenosy budou i s komentářem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté z české mládežnické reprezentace, ilustrační foto

Hokejisté z české mládežnické reprezentace, ilustrační foto | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Zázemí s kamerami je těsně pod střechou Horáckého zimního stadionu nad ledovou plochou.

„Máme tady kameru, která snímá časomíru, hlavní kamera, druhá, tou snímáme vlastní zápas. Občas připojíme i další kameru, kde snímáme detaily,“ popisuje Zbyněk Svoboda, jak na jihlavském zimním stadionu fungují přenosy z dětské olympiády.

„Na výsledném obraze je pak zápas, kdy v rohu je i časomíra, takže divák má přehled o čase, vyloučení a tak dále,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

S techniky, díky nimž diváci nepřijdou o přímé přenosy z hokejových zápasů z olympiády dětí a mládeže, natáčel reportér Jan Kodet

Důležité zápasy budou na internetu přímo komentované. „Přenosy budou ze všech zápasů, ale komentované budou semifinále a finále. Možná, pokud ty dva naši kamarádi, co komentují, budu mít volno v práci, tak je možné, že bude komentovaný i přenos navíc,“ vysvětluje Svoboda.

Sám si už také zkoušel zápasy komentovat, nakonec to ale přenechal zkušenějším kolegům.

„Zkoušel jsem to, ale já mám trošku problém, že se v těch hráčích neorientuji. Spíš se dívám na techniku hry, ale abych rychle zjistil, co to je za hráče, od toho jsou ti naši kamarádi, kteří poznají hráče podle toho, jak jedou na ledě,“ říká technik.

Druhý technik Jiří Tomek hned po prvním zápase mezi Plzeňským a Zlínským krajem věděl, jaká byla sledovanost utkání na internetu.

„Je tam přes 60 lidí, asi 65, což je slušný, na to, že to bylo první utkání, po ránu a v pracovní den. My jsme spokojení, všechno běží, jak má,“ popisuje Tomek.

Odkaz na přenosy najdou diváci na webových stránkách Her IV. zimní olympiády dětí a mládeže.

Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR | Foto: Hana Marhanová

Jan Kodet Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme