Hejtmanství zrušilo souhlas olomoucké radnice pro Šantovku Tower

Krajský úřad Olomouckého kraje zrušil rozhodnutí památkářů magistrátu, kteří dali souhlas k plánované stavbě výškové budovy Šantovka Tower poblíž historického centra Olomouce. Magistrát města Olomouce dosud rozhodnutí krajského úřadu o zrušení povolení stavby výškové budovy u Šantovky nedostal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Galerie Šantovka

Galerie Šantovka | Foto: Aleš Spurný

Stanovisko magistrátu bylo v rozporu se zákony, řekla dnes ČTK mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová.

"Jako příklad lze uvést špatnou identifikaci pozemků, na kterých má být stavba realizována, dále neplatnou plnou moc pro zástupce investora nebo nedostatečné odůvodnění či neodůvodnění přijatých závěrů," uvedla Navrátilová.

Magistrát města Olomouce dosud rozhodnutí krajského úřadu o zrušení povolení stavby výškové budovy u Šantovky nedostal. Českému rozhlasu to potvrdila mluvčí olomoucké radnice Radka Štědrá:

„Jakmile ho samozřejmě dostaneme, tak vydáme stanovisko. Já v tuto chvíli mohu říci, že
oddělení památkové péče magistrátu samozřejmě bude dál postupovat a činit další kroky v zákonných lhůtách a v souladu s danou legislativou.“

O kontrolu práce olomouckých úředníků požádal hejtmanství Národní památkový ústav. Stanovisko magistrátních památkářů se totiž lišilo od doporučení NPÚ a jejich rozhodnutí bylo důležité pro investora Šantovky, který tak mohl pokračovat v přípravě záměru.

Projekt Šantovka Tower má v Olomouci četné odpůrce, kteří tvrdí, že výšková budova panorama města naruší.

Vizualizace výškové budovy Šantovka Tower | Foto: oficiální stránky Šantovky

ČTK, Tomáš Minarčík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme