Nováková ze čtvrtfinále sprintu nepostoupila, zlata putují do Norska

Běžkyně na lyžích Petra Nováková ze čtvrtfinále běžeckého sprintu nepostoupila. Hned na startu olympijského závodu zlomila hůlku a do cíle dojela z šestičlenné rozjížďky pátá.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Nováková ze své čtvrtfinálové jízdy nepostoupila

Petra Nováková ze své čtvrtfinálové jízdy nepostoupila | Zdroj: ČTK

Nováková zřejmě zlomila hůlku při odpichu o stojánek u startovacího zařízení. Navíc se krvavě poranila, protože ve snaze se odpíchnout si zabodla pahýl do stehna.

Po několika dalších metrech sice dostala od trenéra Lukáše Krejčího náhradní, ovšem ztrátu na soupeřky už dohnat nedokázala.

Česká lyžařka bojovala a v rozjížďce poslední neskončila, předstihla totiž Italku Gretu Laurentovou, která na trati spadla. Do semifinále postoupily Norka Flugstad Östbergová a Švédka Ida Ingemarsdotterová.

„V první chvíli mě to překvapilo, musela jsem rychle zareagovat. Věděla jsem, že na konci cílové rovinky bude někdo s holí stát a hodí mi ji. Snažila jsem se držet v nějakém vzdálenějším kontaktu, abych mohla ještě bojovat, kdyby se vpředu něco přihodilo,“ okomentovala závod pro Český rozhlas Nováková.

Zlatou medaili ve finálové jízdě vybojovala Norka Maiken Fallaová, stříbro získala její krajanka Ingvild Östbergová, která až ve fotofiniši odsunula k bronzu Slovinku Vesnu Fabjanovou.

Mezi muži ve sprintu potvrdil roli favorita Nor Ola Vigen Hattestad, druhý skončil Švéd Teodor Peterson a třetí dojel se štěstím díky pádu soupeřů jeho krajan Emil Jönsson, který v cíli zkolaboval.

Čeští reprezentanti Aleš Razým a Dušan Kožíšek nepostoupili z kvalifikace.

Běh na lyžích:
Muži - sprint volnou technikou:
1. Hattestad (Nor.) 3:38,39 min., 2. Peterson -1,22, 3. Jönsson (oba Švéd.) -19,74, 4. Glöersen (Nor.) -23,66, 5. Usťugov (Rus.) -54,09, 6. Hellner (Švéd.) -1:45,92, 7. Tritscher (Rak.), 8. Petuchov (Rus.), 9. Brandsdal, 10. Northug (oba Nor.), ...v kvalifikaci 41. Kožíšek, 49. Razým (oba ČR).
Ženy - sprint volnou technikou:
1. Fallaová 2:35,49 min., 2. Östbergová (obě Nor.) -0,38, 3. Fabjanová (Slovin.) -0,40, 4. Jacobsenová (Nor.) -1,82, 5. Ingemarsdotterová (Švéd.) -6,55, 6. Caldwellová (USA) -12,26, 7. Vuerichová (It.), 8. Herrmannová (Něm.), 9. Višnarová (Slovin.), 10. Nilssonová (Švéd.), ...24. Nováková vyřazena ve čtvrtfinále, v kvalifikaci 38. Grohová (obě ČR).

Vojtěch Man, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme