Sáblíková je před závodem nervózní, trenér Petr Novák se chystá po svém

Martinu Sáblíkovou čeká ve středu odpoledne vystoupení na její nejoblíbenější pětikilometrové trati. Sama je nejistá a těší ji i zlatá medaile Evy Samkové. Trenér Petr Novák ale ví, jak ji uklidnit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková trénuje v Soči pod dohledem Petra Nováka

Martina Sáblíková trénuje v Soči pod dohledem Petra Nováka | Zdroj: ČTK

„Samozřejmě jsem moc ráda, že to zlato je. Slyšela jsem českou hymnu a bylo to moc pěkné. Chtěla bych, aby to vypadalo podobně, ale musíme si počkat,“ těší Sáblíkovou zlatý úspěch Evy Samkové, který z ní částečně sejmul tlak hlavní české naděje na olympijské vítězství.

To by si ale samozřejmě ráda po čtyřech letech také vychutnala. Zvlášť, když všude, kam se podívá, slyší, že na pětikilometrové trati nemá konkurenci.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinou Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem mluvil v Soči Michal Jurman

„Je to sport, takže uvidíme. Jsem ráda, že mi přejí, abych vyhrála, ale soupeřky na tom startu stát budou a budou dobře připravené. Uvidíme,“ je z hlasu dvojnásobné olympijské vítězky z Vancouveru slyšet jistá dávka opatrnosti a možná i nervozity.

Právě v tu chvíli se chopí pohotově slova trenér Petr Novák, který za 15 let vzájemné spolupráce dobře ví, jak dostat svoji hvězdu do fyzické i psychické pohody.

„Martina mi určitě ráno položí otázku: ‚A pil jsi?‘. Tak já musím pít na zlato,“ vykouzlí během pár sekund Novák úsměv na tváři Martiny Sáblíkové, která se naoko zlobí, že trenér si dopřává, zatímco ona chodí spát.

Sáblíková má své vlastní rituály, odpoledne pojede o zlato

Číst článek

Novákův rozbor předstartovní přípravy je podobně veselý. „Pít tak, aby Martina dobře jela, přijít po svých a trochu vnímat,“ plánuje si, samozřejmě v nadsázce, přípravu na dnešní boj Martiny Sáblíkové o olympijské zlato Petr Novák.

O tom, že podobné odlehčující olympijské hrátky slaví u Martiny úspěch, už čtyřikrát přesvědčil. Doufejme, že to potvrdí i v pětikilometrovém závodě.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme