Biatlonistky pojedou štafetu, fandit bude i Martina Sáblíková

České biatlonistky se dnes představí v posledním ženském závodě olympijských her. V půl čtvrté je čeká štafetový závod a v hledišti jim bude držet palce i držitelka zlaté medaile z rychlobruslení Martina Sáblíková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Soukalová při smíšené štafetě. V pátek odpoledne ji čeká souboj ženských družstev

Gabriela Soukalová při smíšené štafetě. V pátek odpoledne ji čeká souboj ženských družstev | Zdroj: Reuters

„Všichni ji máme strašně moc rádi, takže nám je hrozně moc sympatické, že se na nás přijde podívat. Doufáme, že se předvedeme v tom nejlepším světle,“ věří Gabriela Soukalová.

Pro Martinu Sáblíkovou to rozhodně nebude první biatlonový závod, který na vlastní oči uvidí. Už před čtyřmi roky na olympijských hrách držela českým reprezentantkám palce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Petr zjistil, že české biatlonistky při štafetě podpoří i Martina Sáblíková

„Byla jsem se podívat ve Vancouveru. Myslím, že to také vycházelo na štafetu, ale na mixovanou. Ale přišla jsem až na poslední střelbu, protože byla hrozná zácpa a počasí. Jako v pozitivní člověk doufám v dobré umístění, budu jim hrozně moc fandit,“ těší se Martina Sáblíková.

Na hrách v Soči se šestadvacetiletá rychlobruslařka s biatlonistkami potkala už na večerním ceremoniálu, kde přebírala nejcennější kov z pětikilometrové trati. Přála by si, aby ji napodobily.

Po čtyřech letech změn bude Šárka Strachová obhajovat slalomářský bronz

Číst článek

„Strašně bych jim přála, aby dosáhly medaile, nejlépe té zlaté. Jsme jedna země a závodíme proti všem. Oni jsou skvělí. Tolik medailí, co odsud přivezou, to je neskutečné,“ ví o úspěších kolegů zlatá rychlobruslařka.

Do závodu biatlonistky odstartují v 15 hodin a 30 minut. Českou štafetu budou tvořit Eva Puskarčíková, Gabriela Soukalová, Jitka Landová a Veronika Vítková.

Biatlon - grafický profil sportovní disciplíny | Foto: ČTK

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme