Andrea Zemanová ani Nikol Kučerová nepostoupily z osmifinále skikrosařek

Česká reprezentantka ve skikrosu Andrea Zemanová po dvacátém místě v kvalifikaci v osmifinále vypadla, postup se nepovedl ani Nikol Kučerové. Ze zlaté a stříbrné medaile se radují Kanaďanky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závod skikrosařek vyhrála Kanaďanka Marielle Thompsonová před krajankou Kelsey Serwaovou

Závod skikrosařek vyhrála Kanaďanka Marielle Thompsonová před krajankou Kelsey Serwaovou | Zdroj: Reuters

Jednadvacetiletá Zemanová postoupila do osmifinále jako dvacátá a byla nasazena do čtvrté rozjížďky. Měla pouze dvě soupeřky, Švédku Annu Holmlundovou a Rakušanku Kartin Ofnerovou. Obě ale Češku porazily a ukončily její olympijské představení.

O tři roky starší Nikol Kučerová v kvalifikaci upadla a byla nasazena jako 27. V osmifinálové jízdě sice měla skvělý start, ale brzy se propadla za Švýcarku Sannu Luediovou a Australanku Katyu Cremaovou. Obsadila třetí místo a do dalších bojů také nepostoupila.

Přemožitelka Zemanové Anna Holmlundová se dostala až do finále. Soupeřkami jí byly dvě Kanaďanky, Kelsey Serwaová a Marielle Thompsonová. Čtveřici finalistek doplnila francouzská veteránka Ophelie Davidová.

Ve sbírce Tomáše Krause chybí pouze olympijská medaile, tu už ale nezíská

Číst článek

Záverečný závod ovládly reprezentantky Kanady. Vedly od první zatáčky v po průjezdu cílem se ze zlaté medaile radovala jednadvacetiletá Marielle Thompsonová před krajankou Kelsey Serwaovou. Na stupních vítězů je doplnila Švédka Anna Holmlundová.

Francouzka Davidová skončila jako jediná ve finále bez medaile. Malé finále o páté místo vyhrála teprve sedmnáctiletá Švédka Sandra Naeslundová.

XXII. zimní olympijské hry:
Akrobatické lyžování:
Skikros - ženy:
1. Thompsonová, 2. Serwaová (obě Kan.), 3. Holmlundová (Švéd.), 4. Davidová (Fr.), 5. Näslundová (Švéd.), 6. Ofnerová (Rak.), 7. Cremaová (Austr.), 8. Smithová (Švýc.), 9. Wörnerová (Něm.), 10. Müllerová (Švýc.), ...21. Zemanová, 24. Kučerová (obě ČR) vyřazeny v osmifinále.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme