Lidé v Berouně nacházejí mrtvá těla bezhlavých psů. Policie žádá o pomoc veřejnost

V okolí bývalé textilky Tiba v Berouně našli lidé už pátého mrtvého psa. Jeho tělo bylo zohaveno, a proto celou věc vyšetřuje policie. Psí těla bez hlav se totiž v okolí Tiby objevují už rok. Pokud by se podařilo prokázat, že jde o trestný čin týrání zvířat, hrozilo by pachateli až tříleté vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý textilní závod TIBA v Berouně

Bývalý textilní závod TIBA v Berouně | Foto: Petr Kološ

Podle policejních informací bylo nejnověji nalezené tělo už ve značném stádiu rozkladu. Plemeno psa ale zřejmě nehraje roli, v předchozích případech se rasy lišily. Nejprve šlo v lednu roku 2013 o křížence, pak o rotvajlera nebo letos v lednu německého ovčáka.

Právě po jeho nálezu nařídili policisté pitvu. Podle znalců byla hlava oddělena odborně a v době, kdy už byl pes mrtvý. Původně si policisté mysleli, že by mohlo jít o psy z nelegálních zápasů. To ale posléze vyloučili, protože psi nebyli nijak zranění.

Police nezná ani majitele psů. I proto žádá o pomoc veřejnost. Lidí se ptá, jestli se v jejich okolí neztratil pes, ale také na to, zda někdo nemá nějaké informace ohledně sekty, která by rituálně zabíjela psy, nebo jestli někdo neví o případně vyšinutém sběrateli psích hlav.

Místní lidé jsou pohoršeni, že je něco takového možné, ale nic konkrétního k případu nikdo neví. Někteří se jen vyjadřují v tom smyslu, že kdyby se majitel o areál pořádně staral a kdyby se do něj nestahovaly berounské živly, nic takového by se tu nedělo. Ničeho podezřelého si ale lidé v okolí Tiby nevšimli.

Petr Kološ Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme