Hokejisté Slavie si s Litvínovem zahrají o přímý postup do předkola play-off

Vítěz duelu mezi Slavií a Litvínovem zkompletuje desítků hokejových týmů, které si letos zahrají extraligové play-off. V 52. kole tak hrají o to, zda budou letošní sezonu hodnotit jako úspěšnou, nebo neúspěšnou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litvínovský hokejista Martin Ručinský (ve žlutém) se na rozhodující zápas proti Slavii těší

Litvínovský hokejista Martin Ručinský (ve žlutém) se na rozhodující zápas proti Slavii těší | Zdroj: ČTK

„Já mám takové zápasy rád. Do současné situace jsme se dostali sami, co jsme si uvařili, to si také sníme. Jeden zápas rozhodne o celé naší sezoně, o tom, jaká bude. Odevzdáme v něm všechno,“ slibuje fanouškům Severočechů zkušený útočník Martin Ručinský.

Litvínov se do takto složité situace dostal sám. Z pěti zápasů tři poslední prohrál a na situaci by nic nezměnilo, ani kdyby ve Vítkovicích naplno bodoval. Naopak Slavia zabrala, porazila v derby lídra základní části Spartu a následně rozstřílela Karlovy Vary. Proto je mírným favoritem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Slavie si s Litvínovem zahrají o přímý postup do předkola play-off

„Je super, že jsme dali tolik gólů, ale musíme zůstat nohama na zemi. V pátek bude zápas začínat za stavu 0:0,“ řekl po výhře 9:3 nad Energií útočník Slavie Pavel Klhůfek. Takový výsledek ale v dnešním rozhodujícím duelu fanoušci pravděpodobně neuvidí.

Bude se totiž hlavně bránit a čekat na chybu soupeře. „Na koukání to asi moc nebude, ale bude se bojovat o každý centimetr ledu. Dalo by se říct, že to bude klasický play-off zápas. Kdo vyhraje, půjde do předkola, poražený bude hrát play out,“ dodal Ručinský.

Zápas mezi Slavií a Litvínovem začne v O2 aréně v 19 hodin.

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme