V Jaroslavli chceme minimálně jednou vyhrát, říká obránce Lva Ondřej Němec

Hokejisté Lva Praha prolomili prokletí O2 arény a v semifinále play off Kontinentální hokejové ligy tam dvakrát zdolali Jaroslavl. Přitom až do zápasů s Lokomotivem nedokázali v libeňské hale vyhrát ani jedno utkání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Kontinentální hokejové ligy Lev Praha - Novosibirsk hrané 19. ledna v Praze. Hráči Lva se radují z vítězství.

Utkání Kontinentální hokejové ligy Lev Praha - Novosibirsk hrané 19. ledna v Praze. Hráči Lva se radují z vítězství. | Zdroj: ČTK

„Změnili jsme kabinu, změnili jsme střídačku, ale to jsou maličkosti. Obrovský dík patří lidem, kteří přišli a vytvořili skvělou atmosféru. Pomohli nám k tomu, že poletíme do Ruska za stavu 2:0,“ chválí fanoušky obránce Lva Ondřej Němec.

„Věřím, že kdybychom postoupili do finále, bude v O2 aréně vyprodáno,“ dodává důrazný obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté pražského Lva doma nezaváhali do Jaroslavle si vezou dvě vítězství

Pražané přilákali do hlediště v obou zápasech velmi slušnou návštěvu. Na první utkání zavítalo do O2 arény šest tisíc a na druhé dokonce devět a půl tisíce diváků.

Je pravdou, že fanoušci byli zvědaví nejen na výkon domácího týmu, ale také na celek Lokomotivu Jaroslavl, který po letecké katastrofě v roce 2011 postavil úplně nový tým.

„Klobouk dolů před hráči a před celou organizací, že to dali dohromady. Nebylo to nic lehkého a pro město je jenom dobře, že tam hokej zůstal. Kluci teď hrajou proti nám, takže jim nemůžu přát úspěch, ale jinak klobouk dolů,“ vyznává se kapitán Lva Praha Jiří Novotný.

Lokomotiv skončil po základní části až na osmém místě, ale v play off si vyšlápnul na dva velké favority. Nejprve vyřadil moskevské Dynamo a ve druhém kole i hvězdný Petrohrad.

Lev si své prostředí hájí. V semifinále KHL vyhrál i ve druhém zápase

Číst článek

Teď je ale v sérii se Lvem ve složité situaci. Prohrává 0:2 na zápasy a tak bude za každou cenu chtít minimálně první duel v Jaroslavli získat na svou stranu

„Jsou si vědomí, že když prohrajou třetí zápas, budou to mít hodně těžký. Hraje se ale na čtyři vítězný, takže dokud nebudeme mít čtyři, tak nebudeme spokojení. Jaroslavl má zkušený a bojovný tým, takže nás čeká peklo,“ myslí si Novotný.

I do jaroslavlského pekla ale může jet Lev sebevědomě. V domácích zápasech dovolil soupeři vstřelit dohromady pouze jedinou branku a sám nastřílel pět gólů.

„Plníme to, co jsme si před sérií řekli. Máme skvělého gólmana, který nás několikrát podržel a díky němu je stav 2:0 na zápasy. Nemáme důvod ke změnám. Jedeme tam minimálně pro jednu výhru,“ plánuje Ondřej Němec.

Třetí výhru ve finále Západní konference může Lev Praha přidat už zítra, kdy série pokračuje na stadionu Lokomotivu.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme