Fotbalisté Liverpoolu udělali další krok k titulu, mají pětibodový náskok

Ve 35. kole anglické Premier League vyhrál Liverpool v Norwichi 3:2. Využil tak zaváhání Chelsea a navýšil náskok v čele soutěže už na pět bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Raheem Sterling (vpravo) vstřelil v nedělním zápase dvě branky

Raheem Sterling (vpravo) vstřelil v nedělním zápase dvě branky | Zdroj: ČTK

Hráči Liverpoolu rozhodli o svém vítězství už v úvodu zápasu. Ve 4. minutě otevřel skóre Sterling, o chvíli později vstřelil Luis Suárez svůj třicátý gól v sezoně a hosté vedli 2:0.

Ve druhém poločase Norwich útočil, ale na Hooperův gól reagoval svůj druhou trefou v zápase Stergling. Domácí sice díky Snodgrassovi opět snížili na rozdíl jediné branky, vyrovnat už ale nedokázali.

Díky vítězství má Liverpoool v tabulce už 80 bodů a o první domácí titul od roku 1990 ho může připravit pouze kolaps v posledních zápasech.

K výhodné situaci pomohli Liverpoolu hráči Chelsea. Klub z Londýna je v tabulce druhý, ale ve včerejším zápase překvapivě doma prohrál s posledním Sunderlandem.

Na třetím místě mají ještě malou naději na titul hráči Manchesteru City. Na Liverpool sice ztrácí 9 bodů, ale mají odehráno o dva zápasy méně. Do konce sezony jim tak zbývá odehrát pět střetnutí.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme