Hokejisté Montrealu porazili Tampu i ve třetím utkání. Vítězný gól dal Plekanec

Jediná výhra chybí hokejistům Montrealu k postupu do 2. kola play off NHL. Canadiens v nedělním utkání porazili Tampu Bay 3:2. Vítěznou branku vstřelil český útočník Tomáš Plekanec. V dresu Lightning si gól připsal Ondřej Palát, asistenci Radko Gudas.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec vstřelil třetí branku Canadiens, Montreal přiblížila k postupu do 2. kola

Tomáš Plekanec vstřelil třetí branku Canadiens, Montreal přiblížila k postupu do 2. kola | Zdroj: Reuters

Hráči Montrealu nastoupili v úvodním kole letošní vyřazovací části na domácím ledě poprvé a po svižném začátku slavili před vyprodanou halou Bell Center už v 11. vteřině hry. Chytrý oblouček od P.K. Subbana využil rychlým švihem Rene Bourgue.

O vyrovnání se ve 29. minutě postaral svým premiérovým gólem v play off Ondřej Palát. Druhý nejproduktivnější nováček základní části se prosadil během přesilové hry.

Ještě před druhou přestávkou ale Canadiens znovu vedli. Příklepem zblízka propálil Lindbacka Brendan Gallagher. Tvrdou ranou zpoza kruhu pak ve 46. minutě zvyšoval na 3:1 Tomáš Plekanec.

Trefa Matthewa Carleho, u které asistoval i Radko Gudas, hostům ještě zajistila snížení, další zásah ale hráči Tampy už nepřidali.

Stav série vyrovnali hokejisté Bostonu. Po zaváhání v prvním domácím duelu tentokrát porazili Detroit 4:1. O další velikonoční nadílku se postarali Sharks. San José po úvodní výhře 6:3 deklasovalo kalifornské Los Angeles i ve druhém duelu, tentokrát 7:2.

Už v odpoledním nedělním utkání zvítězili Flyers v New Yorku 4:2. Obrat Philadelphie nastartoval Jakub Voráček. Oba týmy mají po jednom vítězství.

Výsledky NHL (1. kolo play off):

Východní konference: Boston - Detroit 4:1 (stav série 1:1), New York Rangers - Philadelphia 2:4 (stav série 1:1), Montreal - Tampa Bay 3:2 (stav série 3:0).
Západní konference: San Jose - Los Angeles 7:2 (stav série 2:0).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme