Sledovali jsme ONLINE: Češi vydřeli výhru nad Slovenskem 3:2 v prodloužení

Úspěšně vstoupili čeští hokejisté do mistrovství světa v Bělorusku. Nad Slovenskem dokázali vyhrát 3:2 v prodloužení, když rozhodující trefu zařídil ve třetí minutě nastaveného času útočník Klepiš.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První gól dal v utkání se Slovenskem dal Ondřej Němec (vpravo)

První gól dal v utkání se Slovenskem dal Ondřej Němec (vpravo) | Zdroj: ČTK

Český tým nastoupil sebevědomě a od úvodního hvizdu byl aktivnější. V sedmé minutě se také dostali Češi do vedení. V přesilové hře prostřelil slovenského brankáře Laca od modré čáry Němec. Z velké převahy ale další gól už svěřenci trenéra Růžičky v první části nevytěžili.

Ve druhé třetině se soupeř zlepšil a vyrovnal hru. Ve 26. minutě bylo vyrované i skóre, když se prosadil Miklík. Vstřelený gól slovenské hráče povzbudil a po krásné akci se dostali záasluhou Viedenského do vedení.

Třetí třetina byla ve znamení dobývání neprostupné slovenské obrany. Na straně českého výběru naskakovaly střeleckék pokusy, ale brankář Laco držel Slovensko ve vedení.

Prostřelit ho dokázala až největší česká hvězda na šampionátu. Jaromír Jágr se natlačil před slovenskou branku a po ideální přihrávce Němce procpal puk za Lacova záda. Utkání tak došlo do prodloužení, které ukončil po necelých dvou minutách střelou od modré čáry Klepiš.

Mistrovství světa v hokeji v Minsku:

Skupina A:
ČR - Slovensko 3:2 v prodl. (1:0, 0:2, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Němec (Červenka, Hudler), 58. Jágr (Němec, Hertl), 62. Klepiš (Vitásek, Ševc) - 26. Miklík (Tatar), 36. Viedenský (Réway, Miklík). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Piechaczek (Něm.) - Dědulja (Běl.), Raming (Rus.). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 7900.
ČR: Salák - Němec, Kindl, R. Polák (34. Vitásek), Ševc, Zámorský, Kolář II - Jágr, Sobotka, Klepiš - Hertl, Červenka, Rolinek - Sekáč, Jan Kovář, Hudler - Petružálek, Novotný, Zaťovič. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.
Slovensko: Laco - Sloboda, Ďaloga, Čerešňák, Marinčin, Valach, Švárny, Brejčák - Šatan, Hrivík, Nagy - Miklík, Marcinko, Réway - Pánik, Mikúš, Tatar - Skokan, Viedenský, Tybor. Trenéři: Vladimír Vůjtek st., Peter Oremus a Vladimír Országh.


Skupina B:
USA - Bělorusko 6:1 (1:0, 3:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Nelson (Smith, Johnson), 35. Trouba (Dekeyser), 36. Gaudreau (Petry), 38. McDonald (J. Hayes), 55. Trouba (Gaudreau, Johnson), 57. Gardiner (Gaudreau, K. Hayes) - 40. Stepanov (Grabovskij, Kaljužnyj). Rozhodčí: Fraňo, Šindler (oba ČR) - Kilian (Nor.), Suominen (Fin.). Vyloučení: 3:7. Využití: 3:1. Diváci: 13.600.

Nominace hokejistů na MS v Bělorusku 2014 | Foto: Český rozhlas

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme