Atlético Madrid se raduje z titulu, ale nejdůležitější zápas sezony ho teprve čeká

Fotbalisté Atlética Madrid se po 18 letech radují ze zisku mistrovského titulu ve španělské lize. Zajistili si ho v posledním kole soutěže potřebnou remízou 1:1 na hřišti Barcelony.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Atlética Madrid se radují ze zisku mistrovského titulu

Fotbalisté Atlética Madrid se radují ze zisku mistrovského titulu | Zdroj: ČTK

Atlético narušilo v Primera División desetiletou nadvládu jiných španělských velkoklubů - Realu Madrid a Barcelony.

Na stadionu Camp Nou ale Rojiblancos, jak se hráčům Atlética přezdívá, prohrávali od 33. minuty po výstavní trefě z úhlu pod břevno Alexise Sánchéze.

V tu chvíli by titul připadl domácím, ale po změně stran ve 49. minutě vyrovnal uruguayský stoper Godín.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Atlétika Madrid se po 18 letech radují ze zisku mistrovského titulu ve španělské lize.

„Víte, že odvádíte dobrou práci, ale zápas pokračuje, napětí stoupá a najednou rozhodčí foukne do píšťalky. Spadl jsem na kolena, protože jsem nevěděl, co mám dělat, na co myslet. Slovy neumím popsat, jak moc velkou radost v kabině máme a to nemluvím o našich fanoušcích," svěřil se ihned po zápase Godín a měl pravdu.

Fanoušci Atlética totiž v centru Madridu slavili na náměstí Neptuna v tisících. Svých hrdinů se ale nedočkali. Ti totiž po příjezdu zamířili ještě na společné jídlo a ve 4 hodiny ráno už za nimi slavit nešli. Vynahradí si to dnes, kdy klub uspořádá oficiální oslavy.

Ty ale nebudou příliš bujaré, neboť příští víkend čeká svěřence trenéra Diega Simeoneho možná ještě důležitější zápas - finále Ligy mistrů v Lisabonu proti městskému rivalovi - Realu.

„Příští sobotu nás čeká další velmi důležité utkání. Samozřejmě jsme teď ale v euforii a velmi šťastní. Bylo téměř nemožné v lize vyhrát, ale náš realizační tým od prvního dne věřil, že to můžeme dokázat,“ radoval se záložník Felipe Luiz.

„Nechybí nám vítězná mentalita a soutěžní duch. Za dnešní vítězství jsme velmi rádi, bylo to opravdu těžké, ale odteď už se koncentrujeme na finále Ligy mistrů," nezastíral Felipe Luis, že zápas sezony Atlético teprve čeká.

Jakub Kanta, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme