Po druhém kole golfového Players vede Němec Kaymer

Německý golfista Martin Kaymer vede i po druhém kole Players Championship. Na hřišti TPC Sawgrass v Ponte Vedra Beach má celkové skóre -12 a náskok jedné rány před Američanem Jordanem Spiethem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Němec Martin Kaymer po druhém kole vede golfové Players Championship

Němec Martin Kaymer po druhém kole vede golfové Players Championship | Zdroj: ČTK

„Už jsem netrefil tolik fervejí, ale pořád jsem hrál slušný golf a můžu být po dvou kolech spokojen," řekl Martin Kaymer po druhém kole turnaje, které zvládl za 69 ran. O den dřív byl přitom ještě o 6 úderů lepší.

Bývalý první hráč světa Kaymer vyhrál turnaj naposledy v roce 2012, kdy ovládl Nedbank Golf Challenge v Jižní Africe. "Už jsem v kariéře pár koncovek zvládl. Musím se udržet v kontaktu a doufejme, že vyhraju," řekl devětadvacetiletý golfista.

Největší hrozbou pro Kaymera je dvacetiletý Jordan Spieth. Mladý Američan je po dvou kolech jediným hráčem v turnaji, který na náročném hřišti nezapsal bogey.

„Hraju solidně od prvních odpalů po greeny, hrál jsem kolo úplně bez stresu,“ těší Američana, který se může stát nejmladším vítězem v historii turnaje.

Zraněný Woods o post jedničky zřejmě nepřijde

Kaymer se Spiethem soupeřům odskočili. Třetí Russell Henley z USA ztrácí na Spiethe tři rány a pětice pronásledovatelů na čtvrtém místě včetně Američana Jima Furyka či Angličana Justina Rose už pět.

Zatím se zdá, že zraněný Američan Tiger Woods, který loni Players vyhrál, nepřijde o první místo světového žebříčku. O to ho může připravit čtveřice hráčů, ale ani jednomu z nich se moc nedaří. Australan Adam Scott byl rád, že zachránil cut, a je 64. Druhý hráč světa Scott přitom musí skončit do 16. místa, aby se stal poprvé jedničkou.

Do závěrečných kol neprošel stejně jako loni pětinásobný vítěz majorů Phil Mickelson z USA a potvrdil, že mu tato sezona příliš nevychází.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme