České volejbalistky se kvalifikovaly na evropský šampionát

České volejbalistky napodobily muže a v příštím roce si zahrají na mistrovství Evropy v Nizozemsku a Belgii. Svěřenkyně trenéra Parisiho porazily v předposledním kvalifikačním duelu Slovinsko 3:0 na sety a ve skupině C už nemůžou být předstiženy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát ještě ani jednou neprohráli

České volejbalistky v kvalifikaci o evropský šampionát ještě ani jednou neprohráli | Foto: Český volejbalový svaz

Před závěrečným zápasem se Španělkami má ženská volejbalová reprezentace náskok šesti bodů právě před Slovinskem.

V utkání se Slovinskem byl důležitý první set. V jeho závěru Češky prohrávaly 22:23, ale sérii tří bodů ho získaly. Uklidnily se a v dalších dvou setech si vždy rychle získaly náskok a vývoj kontrolovaly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kapitánka české volejbalové reprezentace Helena Havelková po postupu na ME

„V prvním setu obzvlášť nás tlačili servisem, který riskovali. Trochu jsme to nezvládali, ale chtělo to čas a od druhého setu to bylo lepší. Byla tady výborná atmosféra, protože přišlo hodně lidí. Některé hráčky před tolika lidmi podle mě ještě nikdy nehrály, takže to zpočátku trochu nervózní bylo. Nakonec ale 3:0 a na víc se historie neptá,“ měla radost Helena Havelková.

Tým spolehlivě táhly podle očekávání osvědčené opory Aneta Havlíčková, která získala 17 bodů, a Helena Havelková (12 bodů).

„Jsem hrozně moc hrdá a chtěla bych poděkovat holkám, že jsme to takhle zvládly, že jsme vyhrály až na jeden zápas všechny 3:0 na sety. Všichni plnili taktické pokyny, i když máme pár nových mladých hráček,“ pochválila své spoluhráčky kapitánka Helena Havelková.

Druhý kvalifikační turnaj volejbalistek o účast na ME - skupina C v Plzni:

ČR - Slovinsko 3:0 (23, 19, 17)
Rozhodčí: Papadopolová (Rum.), Probst (Něm.). Čas: 81 min.
Sestava a body ČR: Mlejnková 12, Rutarová 4, Havlíčková 17, Havelková 12, Sajdová 5, Vincourová 5, libero Chlumská - Dostálová 1, Kvapilová, Trnková 4. Trenér: Parisi

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme