Srovnáme minulost a budeme se zabývat budoucností, plánuje Ivan Horník

Ivan Horník si dnes mohl vychutnat návrat na čerstvě zastřižený trávník Viktorie Žižkov. Přesně 10 let po té, co musel klub opustit a dokonce měl oficiální zákaz vstupu na stadion, je teď zpátky jako generální manažer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Viktoria Žižkov

Fotbalový stadion Viktoria Žižkov | Foto: Tomáš Adamec

Ivan Horník coby hlavní šéf Viktorie Žižkov se ve druhé polovině sezony 2003/2004 za každou cenu snažil udržet klub v nejvyšší soutěži.

Nejen že se to nepovedlo, ale policejní odposlechy navíc odhalily Horníkovy domluvy s rozhodčími. Dostal za to desetiletý trest zákazu působní ve fotbale, který mu byl později zmírněn na pět let.

Přehrát

00:00 / 00:00

Srovnáme minulost a budeme se zabývat budoucností, plánuje Ivan Horník

Od konce trestu už Horník působil v Chomutově a střížkovských Bohemians Praha. Teď se vrací na Žižkov, který se topí ve finančních problémech.

„Oficiálně jsem se to dozvěděl v 10 hodin ráno od majitele,“ říkal Jindřich Trpišovský, ale rozhodně nevypadal z té zprávy nějak rozhozený.

S Ivanem Horníkem se už znal od vidění, ještě před tréninkem zašel staronový generální manažer do kabiny a spíše než se představil, připomněl se i hráčům.

Fotbalové prostředí ho prý vnímá ne jako figurku z divadelní hry a policejních odposlechů, ale jako profesionála. A tak se hned zabýval i hlavními úkoly pro další sezónu.

„Složení A-mužstva není špatný, ale na můj vkus je tady hodně hráčů na hostování. Na tom je potřeba zapracovat a to má právě souvislost s ekonomikou. Věřím, že to zvládneme,“ doufá Ivan Horník. Ale u klubu mají údajně pohledávky i samotní hráči a závazky stále nejsou vyrovnané.

Fotbalu rozumím a mám mu co nabídnout, tvrdí staronový šéf Žižkova Ivan Horník

Číst článek

„Slyšel jsem ledacos, ale určitě stanovíme nějaký termín, do kterého bych chtěl, aby všechny tyto záležitosti byly vyřízené. Mám příslib majitele klubu, že tomu tak bude. Myslím si, že hraniční datum by mohlo být 30. 6.,“ upřesňuje Ivan Horník.

„Příprava začíná 26. června, takže věřím, že srovnáme minulost a budeme se zabývat budoucností.“

Ve srovnání finanční situace by Horníkovi mohly pomoci i kontakty z dřívějška, ale co s tou pověstí? Sám se s minulostí údajně smířil. A zdá se, že ani klubu s tím nebudou mít zásadní problém. Trenér Trpišovský měl odpověď i na očekávané řeči o žižkovských pentlích.

„Musíme na to mít jedinou zbraň. V každém zápase být lepším týmem, mít větší držení míče a mít více gólových příležitostí. Oproti jaru je víc proměňovat a pak budeme vyhrávat zaslouženě. To je jediná odpověď,“ říká trenér fotbalové Viktorie Žižkov, kam se jako generální manažer vrací Ivan Horník.

Tomáš Kohout, Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme