Vždycky chci vyhrát, říká Barbora Špotáková před závodem Diamantové ligy v Římě

Dvakrát vyhrála olympijské hry, stále drží světový rekord. Loni si ale oštěpařka Barbora Špotáková nezapisovala do kalendáře termíny atletických závodů, věnovala se synovi Jankovi, který se jí před rokem narodil. Dnes se vrací do série velkých mítinků. A na Diamantové lize v Římě hodlá navázat na úspěchy před mateřskou pauzou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpařka Barbora Špotáková u rozhlasového mikrofonu

Oštěpařka Barbora Špotáková u rozhlasového mikrofonu | Foto: Jiří Hošek

„Já chci vždycky vyhrát, myslím si, že soupeřky jsou k poražení, hází kolem 65 metrů a kolem 65 bych chtěla začít i já. Nebudu zklamaná, když to bude méně, ale myslím, že na to mám. Podle ukazatelů z tréninku bych se měla vrátit na ty pozice, kde jsem byla předtím,“ věří světová rekordmanka, která má v letošní sezoně trochu jednodušší pozici.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Špotáková si před závodem Diamantové ligy v Římě věří

Její největší soupeřky z posledních let - Ruska Maria Abakumovová a Němka Christina Obergföllová - totiž následovaly českou oštěpařku a mají mateřskou pauzu. Barbora Špotáková závodila už v září, necelé čtyři měsíce po porodu, a v Domažlicích přehodila 62 metrů.

„Rozhodně bych nechtěla hodit méně, ale i když na tom jsem fyzicky dobře, nikdo neřekne, že hodím tolik. Přece jen ten oštěp úplně netrefuji, jak bych si představovala. Ten oštěp se musí trefit a je to o maličkostech, které musí klapnout. To je důležité,“ vysvětluje dvojnásobná olympijská vítězka.

Kromě Špotákové i Svobodová a Rosolová

V Římě to pro ni bude první velký mezinárodní mítink po přestávce a těší se hlavně na bouřlivou atmosféru na olympijském stadionu.

„Doufám, že z toho nebudu zklamaná, protože když se člověk moc těší, tak třeba pak následuje zklamání. Ale tam to mám moc ráda, mám ráda velké stadiony, na to se moc těším. Ještě když si člověk uvědomí, že tolik velkých závodů za sezonu neobjede a tolik let atletiku už dělat nebudu, tak si opravdu musím každý z nich užít,“ dodává Barbora Špotáková.

Na prvním evropském mítinku Diamantové ligy v Evropě se představí ještě další dvě Češky. V 18 hodin a 25 minut začne soutěž tyčkařek s Jiřinou Svobodovou a tři minuty po 20. hodině odstartuje do závodu na 400 metrů překážek Denisa Rosolová.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme