Hladiny řek klesají, nebezpečí povodní pominulo

Hladiny řek v Česku opadly. Labe kulminovalo okolo desáté hodiny večer a od té doby klesá. První stupeň platí už jen na přehradě Labská. Stejně je na tom Jizera v Železném Brodě, Blanice v Blanickém mlýně a Černá v Ličově.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zvýšená hladina řeky Radbuzy v centru Plzně, nedaleko mostu U Jána

Zvýšená hladina řeky Radbuzy v centru Plzně, nedaleko mostu U Jána | Foto: Pavel Maršát

V Hynčicích na Královéhradecku zaplavila včera večer voda z řeky Stěnavy část silnice směrem na Broumov. Řidiči tak museli několik hodin úsek objíždět.

Hladina jindy klidné říčky Stěnavy byla po silných deštích těsně pod třetím stupněm povodňové aktivity a hrozilo její vylití. Hasiči z Meziměstí proto na některých místech koryto čistili.

„Čistili jsme ve Starostíně u mostku, zanášelo se to tam dřívím,“ potvrzuje velitel hasičů Jiří Sadílek.

Ještě před půlnocí sice hladina řeky začala klesat, podle místostarosty Meziměstí Pavla Hečka z ČSSD ale i tak vývoj situace monitorovaly hlídky.

„Objíždí se toky a sleduje se, zda hladina stoupá nebo klesá.“

Řeka Stěnava nakonec nezpůsobila žádné škody a její hladina se během noci vrátila téměř do normálu.

Na severu Moravy a ve Slezku platí povodňová bdělost na řece Opava v Opavě a na Stříbrném potoce v obci Žulová. Povodňová výstraha stále platí pro Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj.

Igor Maňour, Václav Plecháček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme