Derby pražských S začala házením plyšáků z tribun. Sparťanští fanoušci pak pískali na Stancia i Hovorku

Pražské derby mezi fotbalisty Sparty a Slavie zahájili diváci na Letné vhazováním plyšáků na trávník. Z původního protestu domácích fanoušků proti bývalým sparťanům v dresu úřadujících mistrů se nakonec stala charitativní akce, do které se před výkopem šlágru 10. kola první ligy zapojili příznivci obou úhlavních rivalů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťanští fanoušci akcí „Krysa pro krysu“ plánovali plyšovými krysami, hady a prasaty zacílit na někdejší letenské hráče. Nakonec ale víc plyšáků přinesli slávisté

Sparťanští fanoušci akcí „Krysa pro krysu“ plánovali plyšovými krysami, hady a prasaty zacílit na někdejší letenské hráče. Nakonec ale víc plyšáků přinesli slávisté | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

Sparťanští fanoušci akcí „Krysa pro krysu“ plánovali plyšovými krysami, hady a prasaty zacílit na někdejší letenské hráče, především záložníka červenobílých Nicolaeho Stanciua. Rumunský reprezentant ještě do zimy hrál za Spartu, které dokonce dělal i kapitána. V minulosti prohlásil, že klub neopustí, dokud s ním nezíská trofej. Po krátkém angažmá v Saúdské Arábii ale v létě přišel jako nejdražší posila Slavie.

Derby pražských S jasně ovládla Slavie. Spartu na jejím hřišti porazila 3:0, oba týmy dohrávaly v deseti

Číst článek

Její šéf Jaroslav Tvrdík vyhlásil, že Slavia přispěje za každého plyšáka na hrací ploše stokorunou na nadaci Donor (transplantační jednotka léčby leukémie dětí FN Motol). Akce „Plyšáci do Motola“ se mezi slávistickými fanoušky stala velmi populární a na sociálních sítích se s hračkami fotili například tenistka Petra Kvitová či bývalí hráči červenobílých Marek Suchý nebo Tomáš Necid. Slávisté před výkopem také přes dresy oblékli speciální bílá trička s touto charitativní kampaní.

Při nástupu týmů na trávník začaly z tribun létat stovky plyšáků, které se však až k hráčům nedostaly, a pořadatelé je rychle uklidili. „Doufám, že jich až na hřiště spadlo co nejvíc, aby to šlo na dobrou věc, jak jsme to domlouvali. Myslím, že to bylo nakonec v pohodě,“ řekl slávistický záložník Tomáš Souček, který proměněnou penaltou nasměroval červenobílé k výhře 3:0.

„Myslím, že naše vedení udělalo fantastický krok tím, že to dostali na naši stranu a udělali z toho sbírku na dobrou věc. Sparťané se toho podle mě nějak zalekli a moc jich tam nenaházeli,“ dodal slávistický brankář Ondřej Kolář.

Domácí fanoušci hlavně v úvodu při každém doteku Stanciua s míčem pískali, proti rumunského záložníkovi se na tribunách objevilo i několik hanlivých transparentů a z kotle se také ozval nenávistný pokřik „Stanciu, chcípni“.

„Klobouk dolů před Nicem, jak zvládl ten zápas. Nepamatuju si, že by měl někdo v lize emočně náročnější zápas. Neříkám, že byl nejlepší hráč zápasu, ale byl u prvního gólu a táhl spoustu akcí,“ uvedl slávistický trenér Jindřich Trpišovský. Sparťanští příznivci uráželi i další své bývalé hráče Josefa Hušbauera a Davida Hovorku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme