Sparta na úvod skupiny o titul porazila Baník 3:0. Zápas mezi Libercem a Slavií skončil bez branek

V sobotu v podvečer se odehrálo první kolo skupiny o titul Fortuna ligy. Sparta v něm přivítala ostravský Baník a večer od osmi hodin Liberec hostil pražskou Slavii. Oba duely se nesly v duchu vzpomínky na zesnulého Josefa Šurala, který ve Spartě a v Liberci působil.

Praha (Aktualizováno: 22:30 4. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty slaví druhý gól v zápase s ostravským Baníkem. Penaltu proměnil David Moberg Karlsson

Fotbalisté Sparty slaví druhý gól v zápase s ostravským Baníkem. Penaltu proměnil David Moberg Karlsson | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava (3:0)

Jako první se do velké šance dostal Martin Hašek, který poté, co si narazil míč s Václavem Drchalem, vystřelil tvrdě na branku. Míč ale schoval ve svých rukavicích gólman Baníku Jan Laštůvka. Vzápětí byl blízko se skórování také hostující Nemanja Kuzmanovič, který ale těsně netrefil branku. Tentýž hráč vystřelil z prostoru před vápnem ve 23. minutě, ale míč zakroutil opět jen mimo tři tyče.

Sparta uctí památku bývalého kapitána Šurala. Tým před zápasem nastoupí ve speciálních dresech

Číst článek

O šest minut později se už ale skóre utkání změnil. David Moberg Karlsson našel v malém vápně nehlídaného Drchala, kterému předložil míč a devatenáctiletý mladík ho uklidil bez problémů do branky. Na druhé straně hřiště byl blízko k vyrovnání Dame Diop. Jeho tvrdou ránu ale Milan Heča vyrazil.

Ve 34. minutě domácí Costa tvrdým skluzem zezadu fauloval Martina Filla, ale sudí Královec jeho počínání ocenil pouze žlutou kartou. Následně se po chybě hostující obrany dostal do šance Adam Hložek, který ale zakončil těsně vedle levé šibenice. Ve 39. minutě Adam Jánoš pokusil lobem překonat Heču, ale gólman domácích míč mířící do branky vyškrábl konečky prstů nad břevno. V závěru poločasu se ještě dostal do šance Drchal, kterého ale vychytal Laštůvka.

Tři minuty po začátku druhé půle spadl v pokutovém území Baníku Hložek a sudí Královec po konzultaci s videorozhodčím nařídil pokutový kop. Ten střelou do protipohybu Laštůvky proměnil Karlsson. O pět minut později trefil Hložek břevno a dorážku Haška zneškodnila obrana hostí.

V 64. minutě se tváří v tvář Hečovi objevil Diop, ale gólman Sparty ho vychytal a o sedm minut později se neprosadil ani Jánoš, který trefil tyč. Následně se po rohovém kopu Sparty dostal k míči Hložek, ale netrefil bránu. A na konci pětiminutového prodloužení vysunul Guélor Kanga do samostatného úniku Hložka, který obešel Laštůvku a uklidil míč do prázdné branky.

Konec zápasu! Sparta vítězí nad Baníkem 3:0! #acsparta

19:31 – 04. 05. 2019

4 40

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha (0:0)

Ze začátku utkání byl k vidění vyrovnaný fotbal. Ve 13. minutě zahrával Liberec volný přímý kop a na hranici malého vápna se srazil domácí Libor Kozák s brankářem Slavie Ondřejem Kolářem. Oba využili pomoci lékařů, ale v utkání pokračovali. O devět minut později vystřelil zpoza vápna Roman Potočný, ale branku přestřelil.

Účet pro Slavii za Mol Cup. Na dvě utkání uzavřená tribuna a pokuty 100 000 klubu a 30 000 pro Řeháka

Číst článek

Od 30. minuty začala být aktivnějším týmem Slavia a do konce první půle domácí nepustila k vážnější šanci. Ve 40. minutě se Tomáš Souček dožadoval penalty po zákroku ramenem Romana Potočného, ale sudí Marek jeho prosby nevyslyšel. V nastavení prvního poločasu zahrávala Slavie volný přímý kop, ale Josef Hušbauer trefil po zahraném signálu pouze zeď.

Po 53 minutách hry překonal Peter Olayinka Filipa Nguyena v brance Liberce. Gólmana ale zastoupil na brankové čáře Matěj Hybš a zabránil tak gólu Slavie. O pět minut později se pokusil z přímého kopu skórovat domácí Potočný, ale míč skončil jen na horní síti brány. Naopak boční síť branky rozvlnil v 69. minutě hostující Mick Van Buren.

O sedm minut později se mohli radovat sešívaní, když po souboji se Součkem vypadl Nguyenovi míč z rukavic. Žádný ze Slavistů ale nebyl poblíž, aby míč doklepl mezi tři tyče, a tak ho z blízkosti brankové čáry odkopl domácí obránce Michal Fukala.

Stejně jako v první půli, tak i v závěru zápasu zahrozila Slavie v prodloužení. Po rozehrání rohového kopu se sešívaní dostali k několika střelám, ale ani jedna v brance neskončila.

1. kolo nadstavby první fotbalové ligy - skupina o titul:

Sparta Praha - Baník Ostrava 3:0 (1:0)
Branky: 29. Drchal, 51. Karlsson z pen., 90.+5 Hložek. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek - Orel (video). ŽK: Costa, Sáček, Zahustel - Procházka. Diváci: 11 423.

Slovan Liberec - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Marek - Kubr, Ratajová - Adam (video). ŽK: Malinský, Oscar, Nešický - Olayinka. Diváci: 7 523.

Anna Doškářová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme