Autorská čtení ve vlacích. Čeští spisovatelé představí své knihy v regionálních spojích v okolí Prahy

Čeští spisovatelé budou opět číst ze svých knih cestujícím v příměstských vlacích v okolí Prahy. Ukázky z knih si lidé mohou během festivalu Čtení ve vlaku vyslechnout ode dneška do čtvrtka 19. září zhruba ve třicítce spojů. Oznámil to mluvčí Českých drah Petr Pošta. Festival pořádá škola Michael ve spolupráci s Vysokou školou kreativní komunikace a České dráhy. Festival se koná pošesté.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smíchovské nádraží

Autorská čtení jsou připravena v regionálních spojích do Berouna, Benešova nebo Nymburka. | Foto: Michaela Danelová | Zdroj: iROZHLAS.cz

Autorská čtení jsou připravena v regionálních spojích ČD směrem do Berouna, Benešova, Nymburka, Kolína nebo Kralup nad Vltavou. Lidé uslyší současnou českou prózu i poezii.

Při výběru knih se Češi inspirují hlavně na internetu. Většina za ně utratí přes 500 korun ročně

Číst článek

„Na své si přijdou i fanoušci fantastické literatury, kteří mají příležitost poslechnout si přední zástupce tohoto žánru Pavla Renčína a Františka Kotletu, uvedl mluvčí Českých drah Pošta.

Každý rok festival věnuje prostor také literatuře pro děti a mládež, o kterou je velký zájem mezi žáky základních i středních škol. Letos se mohou osobně setkat a nahlédnout do tvorby Radka Malého nebo Ivony Březinové,“ dodal Pošta.

Předčítat budou i autoři literatury faktu.

Festival tradičně zakončí autogramiáda a beseda s účastníky 19. září v knihkupectví Luxor na pražském hlavním nádraží od 15:45.

Ve vlacích, které budou součástí festivalu, platí běžný tarif Českých drah a Pražské integrované dopravy. Podrobné informace najdou zájemci na webu festivalu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme