Ruský soud obstavil hledanému podvodníkovi s nemovitostmi akcie za 100 milionů dolarů

Akcie v hodnotě 100 milionů dolarů zajistil moskevský soud v případu jednoho z nejhledanějších ruských podvodníků Sergeje Polonského. Ten se skrývá v Kambodži. Podle prokuratury měl připravit zájemce o nemovitosti v přepočtu o tři miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dolarové bankovky

Dolarové bankovky | Foto: Photos8.com (Free Stock Photos)

Více než 80 podílníků projektu obytného komplexu Kutuzovská míle má šanci, že dostane zpět alespoň část vložených peněz.

„Dnes jsme zajistili aktiva Sergeje Polonského, abychom vyhověli soudní žádosti poškozených osob. O akciích zahraničních společností jsme se dozvěděli, když se je Polonský pokoušel prodat na ruském trhu a žádal za ně více než 100 milionů dolarů,“ oznámil Andrej Pilipčuk z ministerstva vnitra.

Polonský nejprve z Ruska utekl do Izraele a odtud do Kambodži, kde ho zadrželi za napadení tamních námořníků. Ruský podvodník námořníkům zaplatil vysoké odškodné a úřady ho pustily z vězení. Kambodža Polonského zatím odmítá Rusku vydat.

Martin Dorazín, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme