Jiří Prskavec těží z tréninku s otcem a šlape na paty Vavřincovi Hradilkovi

Zářijový světový šampionát vodních slalomářů v Praze patřil určitě z pohledu sportovních fanoušků k těm nejpříjemnějším zážitkům uplynulého roku. Vystavil to nejlepší možné vysvědčení pořadatelům i divákům a také názorně ukázal, že olympijský medailista a úřadující mistr světa Vavřinec Hradilek má na domácí vodě postaráno o zdatného konkurenta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec ml. a trenér Jiří Prskavec st. ve studiu RW

Jiří Prskavec ml. a trenér Jiří Prskavec st. ve studiu RW | Foto: Radio Wave

"Když se vše, proč jsem tak trénoval a věnoval tomu veškerý volný čas, zúročí, tak to je úžasný pocit," liboval si kajakář Jiří Prskavec, když na loňském světovém šampionátu v Praze-Troji dokázal ve 20 letech vybojovat stříbro a k titulu mistra Evropy tak přidal další skvělý úspěch.

Tenhle soupeři už respektovaný závodník USK Praha může být počítán mezi jablka, která nepadla daleko od stromu. Jiří Prskavec starší svého času také patřil ke špičkovým kajakářům a navíc se teď podílí na výkonnostním vzestupu svého potomka jako trenér.

Přehrát

00:00 / 00:00

Duo Prskavců vyhlíží další sezonu

Při každodenním spolužití u vody ale ponorková nemoc prý nehrozí. "Na tréninku se bereme spíš z profesionálního hlediska. Takže ne jako syn a otec, ale jako závodník a trenér," vysvětluje.

Otec-trenér prý si také dává záležet na tom, aby synovi měřil stejným metrem jako dalším závodníkům, kterým předává svoje zkušenosti.

"Jířu netrénuji samotného, na starost mám celou skupinu, ve které je šest závodníků, a já se musím chovat ke všem stejně, aby duch skupiny fungoval. Nikoho nemůžu protěžovat, ani když to je syn," doplňuje Jiří Prskavec starší.

Příjemné ohlížení se za veleúspěšnou loňskou sezónou už brzy vystřídají slalomářské plány pro letošní rok.

Na jaře čeká v australském Penrithu mistrovství světa závodníků do 23 let a protože si Jiří Prskavec díky svým výkonům zajistil místo také v seniorské reprezentaci, může se už těšit a chystat na mistrovství Evropy pořádané v Rakousku nebo na světový šampionát ve Spojených státech.

Aleš Procházka, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme