Počtvrté v čele lékařské fakulty v Plzni. Boris Kreuzberg složil slib děkana

Děkanem lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni byl Boris Kreuzberg už předchozí čtyři roky. Funkci obhájil a dnes složil slavnostní inaugurační slib. Největším úkolem pro fakultu bude provoz kolem vznikajícího biomedicínského centra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Děkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni Boris Kreuzberg

Děkan Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni Boris Kreuzberg | Foto: Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Plzni

„Nejpodstatnější bude udržet dobrý chod fakulty v době výstavby a rozvinutí činnosti našeho biomedicínského centra,“ vyzdvihl staronový děkan, který bude v čele fakulty do roku 2018.

Fakulta chce centrum spustit v plném provozu do léta 2015, soustředit se má nahrazování a regeneraci orgánů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Inauguraci staronového děkana Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni přihlížela reportérka Martina Klímová

„Nebude jen vytvářet vědu, která by mohla být komercionalizovatelná, ale také bude mít velké náklady. Dosáhnout rovnováhy, to bude nejtěžší úkol, který přijde ve druhé polovině tohoto období,“ upozornil Kreuzberg.

Inauguraci do čela fakulty zažil Kreuzberg už počtvrté, možná i proto ceremoniál upravil.

„Já jsem si to připravil v trošku slavnostnějším duchu. U nás všechno na rozdíl od fakult v Praze probíhá trochu civilněji,“ vysvětlil děkan. Dělá to prý i pro své následovníky.

„Aby to bylo trochu v duchu tradic Karlovy univerzity,“ dodal s tím, že pro něj je to už poslední funkční období.

S pochvalnými projevy vystoupila během inaugurace řada významných hostů, mezi nimi senátorka - Milada Emmerová z ČSSD.

„Je opravdu vynikající člověk, odborník na slovo vzatý. Pokorný a velmi vzdělaný, ten se na děkana výrobně hodí,“ vyzdvihla Kreuzberga Emmerová.

„Věřím, že je to osoba, která je pro lékařskou fakultu a pro nadcházející roky tou nejlepší volbou,“ řekl plzeňský primátor Martin Baxa z ODS.

Stavba biomedicínského centra lékařské fakulty Univerizty Karlovy v Plzni | Foto: Biomedicínské centrum Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni

Martina Klímová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme