Jindřichohradecká obchodní akademie se obává slučování s další školou

Jindřichohradecká obchodní akademie se obává možného slučování se střední odbornou školou. K ní se podle názorů některých lidí schyluje v rámci druhé vlny takzvané „optimalizace“ sítě středních škol na jihu Čech. Vedení školy i studenti poukazují mimo jiné na to, že by škola kvůli tomu mohla přijít o prestiž.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budějovičtí studenti zkoušejí maturitu nanečisto

Budějovičtí studenti zkoušejí maturitu nanečisto | Foto: Kateřina Hálová

Jednu vlnu optimalizace sítě středních škol má Jihočeský kraj za sebou. Některé střední školy při ní krajský úřad zrušil, jiné sloučil. Teď by chtěl ušetřit na provozu a plánuje proto přestěhovat školy do budov, které vlastní.

V Jindřichově Hradci by se stěhování mohlo dotknout Obchodní akademie T. G. Masaryka, která by se mohla sloučit se Střední odbornou školou a Středním odborným učilištěm Jindřichův Hradec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příspěvek o možném slučování škol v Jindřichově Hradci natočila redaktorka Lucie Hochmanová

V souvislosti s tím se mluví i o stěhování obchodní akademie. Škola, která si loni připomínala sto let od svého založení, nyní sídlí v Husově ulici, v budově, která patří městu.

Řada lidí se možného slučování a stěhování obává, i když ho nikdo oficiálně nepotvrdil.

„Sloučení obchodní akademie se střední odbornou školou se mi jako absolventce obchodní akademie nelíbí, jelikož ta škola má už tradici v této budově a myslím si, že by jí to uškodilo,“ říká devětadvacetiletá Karolína.

Podle ředitele Obchodní akademie Josefa Jandy by i spekulace mohly odradit od studia třeba některé žáky devátých tříd, kteří si v těchto dnech mají na střední školy podávat přihlášky.

„Určitě ta nejistota je asi prvořadá. Na druhém místě je určitě to zvažování, protože pokud sloučíme dva subjekty, které jsou trošičku rozdílné a vznikne nějaký subjekt, který nemá žádnou tradici, tak v očích nebo myslích rodičů se to nespojí s úrovní toho původního subjektu,“ poznamenal Janda.

Lucie Suchánková Hochmanová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme