Pořadatelé českých tenisových turnajů po velkém podniku netouží

Nejlepší tenisové turnaje v Česku se už léta hrají v pražské Stromovce a v Prostějově. Ani v jednom případě se ale nejedná o podniky nejvyšší kategorie a nenajdete je v kalendářích ženské WTA či mužské ATP. Pořadatelům to ale nevadí, takové ambice prý ani nemají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Klára Koukalová na tenisový turnaji Sparta Prague Open

Klára Koukalová na tenisový turnaji Sparta Prague Open | Zdroj: ČTK

O prostějovském turnaji se říká, že je nejlepší akcí mezi chalengery. Má dlouhou tradici a stále vysokou kvalitu.

Nejvlivnější tenisový manažer v Česku Miroslav Černošek ji drží za pomocí dobré práce organizátorů a dobrých kamarádů, jak pár týdnů před startem 21. ročníku prozradil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejlepší tenisové turnaje se už léta hrají v pražské Stromovce a v Prostějově

Také tentokrát fanoušci uvidí české daviscupové reprezentanty s výjimkou Tomáše Berdycha, a pár dní také Ivana Lendla, který na Moravu dorazí po dlouhé době poprvé ne v roli trenéra.

Turnaj se tradičně kryje s druhým týdnem grandslamového Roland Garros a tak je opět šance, že pořadatelé uloví na poslední chvíli některého ze zklamaných vyřazených z Paříže. Přesto, stále půjde v uvozovkách o menší akci rodinného typu.

Přestože je Česko tenisovou velmocí s nejlepším ženským i mužským týmem světového žebříčku, po větším turnaji dlouhodobě netouží. Taková je i filozofie zdejšího tenisového svazu, pořádat spíše menší turnaje, na kterých mají šanci startovat talentovaní domácí hráči.

Velký turnaj je spojen s velkými náklady

Podle Lucie Šafářové by ale velký turnaj z kalendáře WTA nebo ATP zemi s takovými úspěchy slušel.

„Máme hodně dobrých hráček. Bylo by fajn si zahrát nějaký velký turnaj doma, mohly by hrát všechny naše hráčky. Není to ale tak jednoduché. Je nutné najít s WTA volný termín, je potřeba centrální dvorec a další věci. Jde o velké náklady,“ říká Šafářová.

Takto fanoušci Petru Kvitovou, pokud bude v nejlepší světové desítce, na domácím turnaji neuvidí, a musí se spokojit s fedcupovými zápasy nebo případně nějakou exhibicí.

Ale zajímavé hráčky i tenisové osobnosti mohou sledovat i na menších turnajích, jako je ten současný Sparta Prague Open v pražské Stromovce, na který mohou navíc úplně zadarmo.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme