Češi se v časovce předvedli. Bárta skončil třetí, König se posunul na 7. místo

Jediná časovka letošního ročníku Tour de France vyšla českým jezdcům týmu NetApp. Jan Bárta si dojel pro 3. místo a na suverénního vítěze Tonyho Martina ztratil minutu a 47 vteřin. Leopold König zvládl čtyřiapadesátikilometrovou trať jako pátý nejlepší a v průběžném pořadí je celkově sedmý. Vincenzo Nibali potvrdil svůj žlutý dres čtvrtou příčkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König je v průběžném pořadí Tour de France devátý

Leopold König je v průběžném pořadí Tour de France devátý | Zdroj: ČTK

Jako první z českých cyklistů opustil startovní rampu Jan Bárta. Když trojnásobný republikový mistr v časovce dojel do cíle, figuroval ve výsledcích na průběžné první pozici. A spokojeně začal čekat, jak si s nezvykle dlouhou tratí poradí největší favorité.

„Člověka to naladí, když jede v dresu pro časovkářského mistra republiky. Ale i tak se tam pokouším vždycky nechat všechno. Dnes bylo dost teplo, takže jsem dojel totálně zlitý,“ říkal bezprostředně po svém dojezdu Jan Bárta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ihned po dojezdu natáčel s Janem Bárou reportér Tomáš Kohout

„Teď je to samozřejmě hezké, ale musím čekat na ostatní, co pojedou za mnou. Někteří z nich budou pravděpodobně rychlejší. Od Tonyho Martina se čeká, že tady vyhraje,“ pokračoval.

Německý přeborník v jízdě proti chronometru Tony Martin očekávání nezklamal. Jeho výkon byl z celého pelotonu nejlepší. Že si jezdec stáje Omega Pharma-Quick Step jel svůj vlastní závod, o tom svědčí odstup minuty a 39 vteřin na nakonec druhého Dumoulina.

Hrozně mě to bavilo, cítil jsem, že jedu rychle, usmíval se po časovce König

Číst článek

Leopold König se od prvních kilometrů přibližoval ke svým dvěma největším konkurentům v pořadí Mollemovi a Ten Damovi. Už na prvním mezičase se před ně virtuálně dostal. V závěru pak český premiant na nejslavnějším cyklistickém závodu světa lehce ubral na tempu a zařadil se hned za třetího Bártu.

Mezi české kolegy se vklínil ještě čtvrtý Nibali. Majitel žlutého dresu má před slavnostním dojezdem do Paříže osmiminutový náskok na druhého Francouze Pérauda, který si v časovce prohodil pozice s krajanem Pinotem.

„Těším se na Paříž i na to, že bude konec. Ty tři týdny jsou vážně dlouhé. Tour je atmosférou jiná než Giro a Vuelta, je to tu větší show. Ale jsou to podobné tři týdny dřiny tak jako Giro nebo Vuelta. Dá se to zvládnout,“ okomentoval svoji první účast na Staré dámě Jan Bárta.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 20. etapa: Bergerac - Périgueux (časovka jednotlivců 54 km):

1. Martin (Něm./Omega Pharma-Quick-Step) 1:06:21, 2. Dumoulin (Niz./Giant) -1:39, 3. Bárta (ČR/NetApp) -1:47, 4. Nibali (It./Astana) -1:58, 5. König (ČR/NetApp) -2:02, 6. Van Garderen (USA/BMC) -2:08, 7. Péraud (Fr./AG2R) -2:27, 8. Chavanel (Fr./IAM Cycling) -2:36, 9. Irizar (Šp./Trek) -2:39, 10. Oss (It./BMC) -2:58.

Průběžné pořadí:
1. Nibali 86:37:52, 2. Péraud -7:52, 3. Pinot (Fr./FDJ.fr) -8:24, 4. Valverde (Šp./Movistar) -9:55, 5. Van Garderen -11:44, 6. Bardet (Fr./AG2R) -11:46, 7. König -14:41, 8. Zubeldia (Šp./Trek) -18:12, 9. Ten Dam -18:20, 10. Mollema (oba Niz./Belkin) -21:24, ...71. Bárta -3:07:27.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme