Plavkyně Chocová se chystá na obhajobu zlata z ME, sílu jí dávají domácí mazlíčci

Domácí mazlíčky si lidé pořizují z různých důvodů, plavkyně Petra Chocová má ale jeden hodně specifický. Láska k zvířatům ji totiž inspiruje i v její profesi špičkového sportovce. Potvrdit to bude chtít česká rekordmanka i v neděli, kdy bude v Berlíně obhajovat jako lvice, jak sama říká, titul mistryně Evropy z prsařské padesátky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Chocová se svojí Jessinkou

Petra Chocová se svojí Jessinkou | Foto: Archiv Petry Chocové

„Nemůžu se zbavit molů. Ti jsou taková nevítaná zvířátka,“ zlehčuje svoji zvířecí vášeň českolipská prsařka, pro kterou jsou aktuálně ale pes Jessinka a papoušek Chilli hlavním středobodem jejího života. Tedy kromě plavání.

Zvířecí vlastnosti jako rychlost, dravost a síla se ale dají využít právě i ve sportu a proto Chocová nezůstává ve svém zvířecím obdivu jen u domácích mazlíčků. Pořídit si chtěla hada, a protože se lvy je v bytě také trochu potíž, dala si alespoň tuto šelmu vytetovat k postrachu soupeřek na své břicho.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plavkyni Chocovou čeká obhajoba zlata z ME, bojovat bude jako lvice

„Určitě jsem lev. Jsem totiž hrozně dravá, občas i paličatá a mám taky dlouhé drápy. Teď si nechávám narůst ještě hřívu,“ snaží se usmívat před velkým závodem Petra Chocová.

Rodačka z České Lípy navíc ve znamení Lva oslavila před týdnem své narozeniny. Opožděný medailový dárek by si tato dravá plavecká šelma s dlouhými nehty chtěla dát v závodě, ve kterém obhajuje titul mistryně Evropy z roku 2012.

„Jsou to už dva roky. Mění se časy a mění se lidi. Můj zdejší rozplavbový čas by mi předloni stačil k tomu, abych šampionát vyhrála, a letos byl devátý. Jsem ale v klidu,“ říká před svým soubojem například i se světovou rekordmankou Rutou Meilutyteovou.

Doba klidného vyčkávání na kořist pro Chocovou skončí šestnáctou hodinou. Krátce po ní už vycení česká lvice drápy a vrhne se do souboje se svojí plaveckou kořistí.

Michal Jurman, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme