Dostál bez medaile, oštěpařky v Tokiu končí. Lezec Ondra si zajistil postup do finále

Cenný kov kajakář Josef Dostál nevybojoval, ve finále kilometrové trati byl pátý. Deblkanoe bratrů Fuksů se naopak přes semifinálový závod nedostala. Česká běžkyně Lada Vondrová se dostala s osobním rekordem do semifinále závodu na 400 metrů. Barbora Špotáková ani další české oštěpařky se do finále nedostaly. Ve sportovním lezení si český reprezentant Adam Ondra zajistil postup do finále. Sledujte ONLINE.

Sledujeme online Tokio (Aktualizováno: 17:29 3. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kajakář Josef Dostál

Český kajakář Josef Dostál | Foto: Maxim Shemetov | Zdroj: Reuters

Medailová naděje Adam Ondra postoupil do čtvrtečního finále premiéry sportovního lezení na olympijských hrách v Tokiu pro osmičku nejlepších. V kvalifikaci obsadil páté místo, v součinu všech tří disciplín nasbíral 216 bodů.

Dostál bez medaile

Kajakář Josef Dostál sice postoupil bez větších problémů do finále olympijského závodu na kilometrové trati, ve finále závodu ale obsadil páté místo a stříbro z Ria de Janeira neobhájil. Na medaile nedosáhli ani kanoisté Petr a Martin Fuksovi, kteří byli v semifinálové jízdě pátí a po boji ve finále B nakonec obsadili konečné desáté místo.

Rekord Vondrové

Lada Vondrová postoupila v Tokiu do olympijského semifinále na trati 400 metrů z třetího místa v rozběhu v osobním rekordu 51,14 sekundy. Juniorská mistryně světa Barbora Malíková při svém prvním startu na velké seniorské soutěži dosáhla času 52,83 sekundy a nepostoupila. 

Konec oštěpařek

Patrně poslední zkušenost s olympijskými hrami za sebou má Barbora Špotáková. Česká oštěpařka se v kvalifikaci nedokázala dostat mezi nejlepších dvanáct, její nejlepší hod byl 60,52 metru. Společně s Nikolou Ogrodníkovou (60,03 m) a Irenou Gillardovou (59,16 m) do finále oštěpařské soutěže nepostoupí.

Parkuristům se nedařilo

Ve finále parkuru na olympijských hrách v Tokiu se nepředstaví ani jeden z českých jezdců. Aleš Opatrný, Anna Kellnerová ani Kamil Papoušek se v v úterní kvalifikaci mezi postupující třicítku nevešli.

bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme