Zastavení dotací ohrožuje malé sporty. Týkat se to může i MS kanoistů v Račicích

Problémy s financování se týkají i sportovních svazů, se kterými kauza okolo ovlivňování státních dotací nijak nesouvisí. Jedním z nich je i Český svaz kanoistů pořádající letos v srpnu mistrovství světa v rychlostní kanoistice v Račicích. Mistrovství je tedy v možném ohrožení kvůli nedostatku financí.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Světový pohár v kanoistice, ICF Canoe Sprint World Cup Račice 2011.

Světový pohár v kanoistice, ICF Canoe Sprint World Cup Račice 2011. | Foto: Filip Jandourek

Ministryně školství v úterý oznámila, že zruší problematický investiční program a provede nové hodnocení žádosti dotací pro sportovní svazy. Příčinou toho je podezření, že přerozdělování dotací se podílel předseda FAČR Miroslav Pelta a tehdejší náměstkyně MŠMT Simona Kratochvílová, toho času ve vazbě.

„To je pro nás obrovský problém, protože nevíme, kdy budeme moct ty prostředky čerpat, kdy nám budou přiděleny, pokud vůbec nějaké," popisuje pro Radiožurnál problémy organizátorů předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč.

Radoň trénuje indonéské kanoisty. Na prvním tréninku jsem je lovil z vody, vzpomíná

Číst článek

Hlavním problém po zastavení dotací pocítí především menší sporty a mezi nimi právě i rychlostní kanoisté, kteří pořádají po 59 letech v Račicích mistrovství světa.

"Skutečně hrozí třeba v krajním případě výpovědi zaměstnanců, přerušení smluvních vztahů se všemi dodavateli svazovými a v našem případě toho šampionátu by eventuálně mohlo dojít dojít i ke zrušení," předestírá krajní řešení Boháč.

Situace kolem nastavení státních dotací bude řešit i Národní rada pro sport na své zítřejší dopolední schůzi, poté také přidá své vyjádření MŠMT.

 

Jakub Marek, Zuzana Borová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme