Oslabený biatlonový tým doplnil Karlík, další junior musí účast mezi elitou nejprve vyjet

Koronavirem zmítanou českou biatlonovou reprezentaci doplnil před dalším závodem Světového poháru v Oberhofu junior Mikuláš Karlík. On, Ondřej Moravec a Jakub Štvrtecký tvoří mužskou část českého týmu. Pro páteční štafetu je to však málo a tak se čeká ještě na dalšího z juniorů, ale ten si musí nejprve vyjet právo startu mezi světovou elitou.

Oberhof (Aktualizováno: 17:28 12. 1. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští biatlonisté na tréninku v německém Oberhofu

Čeští biatlonisté na tréninku v německém Oberhofu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík | Zdroj: Český biatlon

Závodníci připravení do IBU Cupu absolvovali PCR testy, kterými prošli Karlík, Jonáš Mareček a Luděk Abrahám. První jmenovaný už v úterý trénoval v Oberhofu.

Není to legrace. Nikdo neví, jaké jsou následky, obává se trenér biatlonistů Rybář o své svěřence

Číst článek

K němu by trenér mužské reprezentace Ondřej Rybář rád povolal devatenáctiletého Marečk, ale ten musí absolvovat ještě jeden závod.

„Měli jsme dva kluky na cestě, ale Jonáš Mareček se musel otočit protože jel do německého Arberu vyjet si kvalifikaci a v pátek by musel přejet sem na štafetu. Je to sice hrozně na sílu a nic jiného nám nezbývá,“ popsal trenér českých biatlonistů Radiožurnálu.

V případě čtvrtečního úspěchu tak čeká mladíka přesun dlouhý přes 350 kilometrů a páteční závod.

Rozšíření nákazy v mužské části reprezentace už způsobilo, že v neděli nenastoupili Češi do závodu smíšených dvojic. Trenéři chtějí udělat maximum, aby se situace neopakovala. I když na místa pro příští sezonu by to nemělo mít vliv.

„Máme informaci od IBU, že v této sezoně žádný tým kvůli covidu neztratí kvótu, takže nám zůstane pět mužů a pět žen. To nás uklidnilo,“ dodal Rybář.

Další závody v Oberhofu začnou ve středu, kdy se uskuteční mužský sprint

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme