V celém Česku padaly teplotní rekordy. V Praze bylo nejtepleji za 130 let

V pražském Klementinu padl 130 let starý teplotní rekord. Meteorologové tam naměřili 19,9 stupně Celsia, což je o 1,2 stupně více než v roce 1884. Je ale možné, že se teplota zítra ještě zvýší. Rekordy padaly po celém Česku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V centru Prahy si slunečného počasí užívali turisté

V centru Prahy si slunečného počasí užívali turisté | Zdroj: ČTK

Nejvyšší teplota dnešního dne byla naměřena v Kopistech. S hodnotou 21,9 °C zde byl překonán rekord 17,2 °C z roku 1974. Ve stejný rok, ale o den později - 21. března - však bylo až 26 °C.

Více než 21 stupňů bylo podle meteorologů také v Teplicích (21,6 °C), Dyjákovicích na Znojemsku (21,5 °C), Dobřichovicích v okrese Praha-západ, Doksanech na Litoměřicku (21,3 °C), Plzni, Husinci na Prachaticku (21,1 °C), Staňkově, Neumětelích a Českých Budějovicích (21 °C).

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejen o teplotních rekordech mluvil ve Večerním Radiožurnálu meteorolog Stanislav Racko

Rekordy padaly především v západní polovině Česka, nejvyšší teplotu pro dnešní den naměřili na téměř 70 místech.

V Kopistech na Mostecku, Doksanech na Litoměřicku či Tušimicích na Chomutovsku byl dosavadní rekord překonán téměř o pět stupňů.

Mezi 17 až 23 stupni se mají odpolední maxima pohybovat i v pátek a v sobotu, to už ale začne od západu Čech přibývat oblačnosti.

Na neděli a poslední březnový týden počítá předpověď s převážně zataženou oblohou, deštěm a na horách i sněhovými přeháňkami. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 12 stupňů.

Pavla Firbacherová, Petra Hosenseidlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme