Obrana jako turecká tvrz? Tři ze čtyř českých zadáků hrají fotbal ve státě na pomezí Evropy a Asie

Čeští fotbalisté zabojují o udržení naděje na triumf ve své skupině Ligy národů. Musí ale v úterý večer vyhrát na Ukrajině. Pokud se jim to povede, znovu potěší i nového trenéra národního týmu Jaroslava Šilhavého. Ten by uspěl s reprezentací i ve druhém utkání. A pomáhat mu k tomu bude asi i „turecká obrana“.

Charkov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká fotbalová reprezentace

Česká fotbalová reprezentace | Zdroj: ČTK

„Chceme vyhrávat, od toho tady jsme. Chceme samozřejmě i potěšit lidi a znovu dát české reprezentaci pěkný obraz už kvůli našemu pocitu a svědomí,“ říká pro Radiožurnál Ondřej Čelůstka.

ONLINE: Ukrajina - Česko

Číst článek

Stoper tureckého Antalyasporu začal novou éru reprezentace pod trenérem Jaroslavem Šilhavým v základní sestavě a na Slovensku se dostal v národním týmu poprvé do soutěžního utkání. A patřil k nejlepším českým fotbalistům na hřišti.

„Nezříkám se toho a určitě na sebe beru odpovědnost. Je to pozice stopera, která to už předurčuje. V obraně musí být nějaký lídr, šéf,“ dodává Čelůstka.

Ve středu obrany spolupracoval Čelůstka s dalším hráčem z turecké ligy - Jakubem Brabcem z Rizesporu. A tohle složení napoprvé šlapalo.

České fotbalisty čeká souboj s Ukrajinou. Tu úspěšně vede držitel Zlatého míče Andrej Ševčenko

Číst článek

„Myslím si, že jsme si v zápase vyšli vstříc a fungovalo to. Nikdy to nejde držet celých 90 minut, nějaká okénka se najdou, ale celkový dojem byl pozitivní,“ těší obránce.

Čelůstka, pokud trenér Jaroslav Šilhavý nějak nepřekope sestavu, nastoupí i v Charkově proti Ukrajině. A i proti dalšímu silnému týmu se pokusí dirigovat defenzivu. Pomáhat k tomu možná bude i další hráč, který doplňuje tureckou linku v české obraně - Filip Novák z Trabzonsporu.

Ten v sobotu Trnavě nastoupil v průběhu utkání za zraněného Pavla Kadeřábka a taky přispěl k triumfu nad Slovenskem.

„První zápas se sice vyhrál, ale zatím bych to nijak nepřeceňoval, pořád je to jen jeden zápas a ne šňůra výher. Musíme to potvrdit a říct si i špatné věci, abychom je do dalšího zápasu zlepšili,“ neukvapuje se Novák.

Utkání začne na Ukrajině v úterý večer ve 20:45 středoevropského času. Přímý přenos můžete poslouchat na Radiožurnálu, anebo můžete sledovat online reportáž serveru iROZHLAS.cz.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme