Jay Leno odvysílal v NBC svou poslední show, přání mu poslal i Obama

Diváci americké televize NBC se rozloučili s komikem Jayem Lenem. Legenda americké televizní zábavy po 22 letech skončila v pořadu Tonight Show. Poslední díl pod vedením slavného glosátora skončil dnes kolem sedmé ráno středoevropského času.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tonight Show. Americký komik Jay Leno (vpravo) při své poslední show v televizi NBC. Jeho hostem byl stejně jako před 22 lety herec Billy Crystal

Tonight Show. Americký komik Jay Leno (vpravo) při své poslední show v televizi NBC. Jeho hostem byl stejně jako před 22 lety herec Billy Crystal | Zdroj: Reuters

Loučení třiašedesátiletého komika bylo emotivní – to třeba když ho diváci přivítali ve stoje nebo když Leno děkoval za dvě desetiletí loajality a důvěry – ale bylo také stylové, tedy s humorem.

Leno si například rýpl do své mateřské televizní stanice. „Já loučení rád nemám, NBC ano,“ prohlásil během svého monologu. To byla narážka i na rok 2009, kdy stanice Lena propustila, aby ho o rok později zase najala.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední show komika Jaye Lena v televizi NBC sledovala i zpravodajka ČRo v USA Lenka Kabrhelová

Leno si zažertoval i na vlastní adresu a na to, jaké to bylo před 22 lety, když začínal – řekl, že marihuana tehdy nebyla legální a zpěvák Justin Bieber nebyl na světě, proto se prý těm rokům říká staré dobré časy.

Talk show Jaye Lena byla proslulá svými hosty. Pozvání v minulosti přijal třeba i prezident Barack Obama. Do posledního vydání přišel komik Billy Crystal, který byl hostem i úplně první Lenovy show v roce 1992.

Tonight Show
Pořad se vysílá od roku 1954. Jay Leno natočil přes čtyři tisíce pořadů. Jeho odchod televize NBC ohlásila s téměř s ročním předstihem. Třiašedesátiletého Lena nahradí devětatřicetiletý Jimmy Fallon. Podobná generační výměna moderátorů Tonight Show se odehrála v roce 1992, kdy Leno vystřídal Johnnyho Carsona. Kromě výměny moderátorů se pořad také přesouvá – z Los Angeles do New Yorku.

Crystal poděkoval moderátorovi za to, že celá léta tak úspěšně glosoval a zlehčoval na závěr dne denní zprávy a umožnil tak národu chodit spokojeně spát.

Krátkými předtočenými videokomentáři nebo i naživo se s prošedivělým komikem rozloučili i další herci, zpěváci a další osobnosti, které se v pořadu v uplynulých letech vystřídaly.

Doporučení, co dělat s volným časem, až v televizi skončí, Lenovi poslali například herec Matt Damon, zpěvačka Sheryl Crow, moderátorka Oprah Winfreyová, ale třeba i americký prezident Obama.

Padly i výstřední návrhy, že by třeba Leno mohl distribuovat drogy. Obama mu vzkázal, že se na něj nezlobí za léta ironie a nově mu za odměnu uděluje post velvyslance v Antarktidě.

Lenka Kabrhelová, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme