Odborům se nelíbí plošné zvýšení platů státních zaměstnanců ani paušálové stropy

Asociaci samostatných odborů se nelíbí plošný růst platů zaměstnanců veřejného sektoru o 3,5 procenta. Přidáno by podle plánu měli dostat hlavně zdravotníci a pracovníci finanční správy. Odboráři mají výhrady i ke stropu na paušály pro živnostníky. Podle premiéra Bohuslava Sobotky z ČSSD se jak platy, tak daňové změny pro živnostníky budou řešit na pondělním jednání tripartity. Podněty od odborářů vítá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda Asociace nezávislých odborů Bohumír Dufek

Předseda Asociace nezávislých odborů Bohumír Dufek | Zdroj: ČTK

„Myslíme si, že limit pro paušály by měl být ve výši jednoho milionu korun, a pokud jde o nejmenší živnostníky s obratem do 150 tisíc korun, tam navrhujeme daň nulovou. Vypočítaná daň by měla být při vyšším obratu stanovená minimální částkou tisíc korun,“ řekl po jednání s premiérem Bohuslavem Sobotkou z ČSSD předák asociace Bohumír Dufek.

Premiér Sobotka předpokládá, že o živnostnících a daňových změnách bude diskutovat v pondělí tripartita. Podněty od odborářů vítá:

„Nová vláda stojí o sociální dialog, o zpětnou vazbu ze strany zástupců zaměstnanců. To jednání pokládám za velmi užitečné právě z hlediska toho, že jsem slyšel řadu věcí tak, jak to vidí zaměstnanci a jak to vidí odboráři. Myslím, že jsem dostal celou řadu podnětů pro diskuzi s našimi ministry.“

Věra Pfeifferová, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme