Uvidí se, co bude po Nizozemsku, přiznal Berdych, který už doplnil daviscupový tým

Čeští tenisté se sešli v plné síle před prvním utkání 1. kola Davisova poháru proti Nizozemsku. Tým dvojnásobných vítězů už doplnili i Tomáš Berdych a Jiří Veselý, kteří do Ostravy přijeli v pondělí. V nominaci trenéra Navrátila jsou také Radek Štěpánek a Lukáš Rosol.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na tenisovém Australian Open se ve čtvrtfinále postavila Tomáši Berdychovi španělská světová trojka David Ferrer

Na tenisovém Australian Open se ve čtvrtfinále postavila Tomáši Berdychovi španělská světová trojka David Ferrer | Zdroj: Reuters

Berdych měl po grandslamu v Melbourne, kde se poprvé probojoval do semifinále, den volna navíc.

"V sobotu navečer jsem se vrátil z Austrálie. Od kapitána jsem dostal v neděli výjimku, abych si dovyřizoval nějaké věci a dnes jsem vyrazil za klukama," řekl novinářům Berdych. Na kurtu v ČEZ Aréně chce trénovat od úterý.

Berdych si australské finále mezi jeho semifinálovým přemožitelem Wawrinkou a světovou jedničkou Nadalem jak přiznal, ujít nenechal. "Měl jsem to puštěné a po očku jsem to sledoval. Viděl jsem ten moment, kdy si Rafa něco udělal se zádama, a pak se snažil přežít na kurtu, ale myslím, že Stan vyhrál zaslouženě," řekl.

Sedmý hráč žebříčku ATP ale odmítá názor, že mu vhledem k okolnostem finálové bitvy utekl první grandslamový titul v kariéře.

"Pokaždé se může stát něco jiného, každý zápas je jiný. Řeším jen to, že zápas s Wawrinkou nedopadl. On skvěle servíruje a má skvělou mezihru. Já jsem ho za poslední dva nebo tři zápasy brejknul asi jenom jednou. Kdyby se ty tie-breaky sešly líp, mohlo to dopadnout jinak. Je to ale zase povzbuzující v tom, že jsou i jiní hráči než ta úzká špička, kteří mohou urvat grandslamový titul. Tohle je krásný důkaz," vysvětloval.

Účastmi v Davis Cupu nejspíš bude šetřit

I kvůli vysněnému grandslamovému triumfu se dá očekávat, že starty v Davis Cupu bude šetřit, vždyť jako jediný tenista z elitní desítky žebříčku startuje v týmové soutěži pravidelně.

"Za tu spoustu let, které jsem tomu obětoval, a po posledních dvou úspěšných ročnících si myslím, že je čas zařadit trochu více týdnů na to, abych kariéru mohl vylepšit. Nejsou to jen ty čtyři týdny se zápasy v Davis Cupu, ale týden po tom se taky nedá počítat, protože člověk je vyřízený a není připravený na to vrátit se do kolotoče turnajů. Někde to pak člověku chybí," přiznal Berdych.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme