‚Bitvu zadnic‘ vyhrál ve Wembley Shearer, jako první usedl na 45 tisíc sedaček

„Bitva zadnic.“ Tak pojmenovali své ztřeštěné klání pro dobrou věc slavní fotbalisté nedávné minulosti, Angličan Alan Shearer a Velšan Robbie Savage. Od pondělka soutěžili v tom, kdo jako první usedne na 45 tisíc sedaček londýnského stadionu ve Wembley. Ten má kapacitu přesně dvojnásobnou a tak se borci nemuseli o sedačky hádat. Nakonec ukázal větší vůli a lepší fyzičku Shearer. O to ale v tomhle případě vůbec nešlo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové Wembley

Nové Wembley | Foto: Wembley Stadium

Na začátku pátého dne už oba slavní útočníci vypadali navzdory skvělému zázemí plnému asistentů a masérů dost zničeně. Viděli už ale světlo na konci tunelu.

„Býval bych si přál, aby to bylo jen o tom sezení. Ale popojít a sklopit 45 tisíc sedaček… Ručím vám za to, že jsem zapojil každý sval na těle. Opravdu s Robbiem trpíme,“ přiznal Alan Shearer, jeden z nejlepších kanonýrů anglické fotbalové historie.

Přehrát

00:00 / 00:00

'Bitvu zadnic‘ sledoval i londýnský zpravodaj Českého rozhlasu Jiří Hošek

S nezbytnými rukavicemi a legračními vypolstrovanými šortkami, dokázal autor 260 branek v Premier League spálit během prvních tří dnů 12 tisíc kalorií. Nejvíc prý trpěly hýždě a stehna, stejně jako kolena a kotníky.

„Hodně lidí na Twitteru nám přálo, abychom vydrželi, což od nich bylo hezké. Další ale nemají tušení, co to je za dřinu. Mají pocit, že prostě na stadionu celý den sedíme. Tihle idioti na sociálních sítích mě ale vlastně nejvíc hnali kupředu. Myslím, že by si celá tahle výzva zasloužila větší respekt,“ uvádí veterán sedmi operací kolena Robbie Savage, který se ještě během klání postaral o zápis do Guinnessovy knihy rekordů.

Dokázal totiž během jedné minuty usednout na neskutečných 86 sedaček. Spolu se Shearerem dnes patří k nejvyhledávanějším fotbalovým komentátorům a i proto měla charitativní akce takovou pozornost médií.

Kdokoli si v rámci projektu BBC Sport Relief vsadil na vítěze bláznivé „sedací sázky,“ získal šanci vyhrát lístky na fotbalové mistrovství světa nebo na Wimbledon a věnoval pět liber na dobrou věc. Celý výtěžek pomůže změnit život ohroženým lidem v Británii i cizině.

Jedna věc se pro duo Shearer – Savage zdá být po tomto týdnu jasná. Příští fotbalový zápas si stoprocentně vychutná vestoje.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme