Peksova reakce na neodvolání Michálka: S okamžitou platností se vzdávám funkce místopředsedy Pirátů

Pirátský europoslanec Mikuláš Peksa se vzdal funkce místopředsedy strany. V úterý to oznámil na pirátském fóru. Peksa už dříve řekl, že pokud nebude v celostranickém hlasování odvolán z postu místopředsedy Jakub Michálek, rezignuje na svou funkci.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 10:48 5. 11. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Europoslanec Mikuláš Peksa

Europoslanec Mikuláš Peksa | Foto: Pirátská strana | Zdroj: Flickr | CC BY-SA 2.0,©

„Avizoval jsem svou rezignaci na druhou půlku listopadu. Vzhledem k rozhodnutí Celostátního fóra a skutečnosti, že jsem byl v neděli zvolen předsedou Evropské pirátské strany, necítím potřebu čekání prodlužovat a tímto se s okamžitou platností vzdávám funkce místopředsedy České pirátské strany,“ zveřejnil na stránkách pirátského fóra.

Michálek nadále zůstane místopředsedou Pirátů, hlasování členů zůstalo bez usnesení

Číst článek

Peksa minulý týden řekl, že rezignuje na funkci místopředsedy, pokud Michálek ustojí hlasování členů Pirátské strany a zůstane ve funkci místopředsedy. Většina Pirátů ale v hlasování, které skončilo v pondělí večer, Michálka podpořila.

Podnětem k hlasování byl příspěvek vedoucí personálního odboru Pirátů Jany Koláříkové na stranickém fóru, která minulý týden hovořila o Michálkově arogantním jednání a psychické šikaně podřízených.

Ve čtyřdenní internetové volbě se vyjádřilo 770 členů, což je 76 procent z celkového počtu 1008. Hlasů proti jeho odvolání bylo 371, pro odvolání 294 a 184 pro odročení – Piráty totiž čeká za dva měsíce volební sjezd, na kterém Michálek už znovu na místopředsedu strany kandidovat nebude. Aby se jedna z variant stala platnou, musela by získat 386 hlasů. Proto zůstalo hlasování bez usnesení.

Navzdory tomu, že hlasování nedopadlo podle Peksových představ, poděkoval všem, kteří se ho zúčastnili. „Je skvělé, že jako strana máme možnost takové hlasování uskutečnit. A i když jsem byl mezi těmi 38 procenty, kteří hlasovali pro, takže mě výsledek netěší, respektuji rozhodnutí Celostátního fóra a respektuji i vůli těch 48 procent, kteří byli proti,“ napsal na fóru.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme